Published On: Uto, ožu 19th, 2013

SAD: Doživotna za tinejdžera-ubojicu

Ohio – Sud u Ohaju osudio je na doživotnu zatvorsku kaznu Ti Džej Lejna (18), koji je prošle godine ubio troje učenika, a više njih ranio, u jednoj srednjoj školi.
Lane je osuđen zbog ubojstva Danijela Parmertora, Demetrijusa Hjulina i Russella Kinga, koje je u veljači prošle godine ubio u srednjoj školi u gradiću Cardona, istočno od Clevelanda.
Iako nije pohađao tu školu, on je dok je čekao školski autobus, ušao u kafeteriju gdje su se nalazili učenici i iz pištolja ispalio deset metaka u grupu đaka koja je tu stajala. Trojica momaka su ubijena, dok su još trojica ranjena, od kojih je jedan ostao paraliziran.
Lane je dobio maksimalnu kaznu, pošto nije mogao biti osuđen na smrtnu kaznu, jer je u trenutku zločina imao 17 godina. On se na današnjem izricanju presude pojavio u majici na kojoj je sam napisao ubojica, i tijekom boravka u sudu više puta je psovao i pokazivao vulgarne geste sucu i obiteljima nastradalih. Lane se u jednom trenutku okrenuo ka galeriji gdje su bili članovi njegove i obitelji nastradalih, rekavši da “ruke koje su povukle obarač koji je ubio vaše sinove sada masturbiraju u tom sjećanju”. On ih je nakon toga opsovao i uputio vulgarni gest. Majka jednog od nastradalih učenika, Dina Parmertor rekla je da Lane predstavlja žalosno ljudsko biće, dodavši da mu želi izuzetno sporu i mučnu smrt. On će od sada biti samo običan ubojica, završila je majka žrtve.