Published On: Fri, Aug 14th, 2015

SABLJA ISTINE: Ukinuti portal Vijesti Ummeta dobio zamjenu


Nakon što je portal Vijesti Ummeta blokiran zbog tvrdnji da pogubljenje hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka “završetak svakog onog tko se poigrava s Islamskom državom”, aktiviran je novi.
”Rad koji je bio na vijestiummeta.com neće stati nego se nastavlja, uz Allahovu pomoć, na ovoj stranici dok ne uspijemo vratiti nazad vijestiummeta”, navodi se u priopćenju redakcije zabranjenog portala.
Naime, spomenutom portalu nemoguće je pristupiti nakon što su svi mediji u regiji objavili kako je vijest o pogubljenju Salopeka objavio veličajući Islamsku državu.
Čak je i portal Saff, koji slovi za još jednu propagandnu platformu radikalizma, napisao kako Vijesti Ummeta ”godinama širi ideologiju zla i odvode mlade ljude u zabludu” navodeći kako je nova adresa portala”klasični regrutni centar za ISIL”.
Vijesti Ummeta tvrdili su kako ima za cilj “ispravno i istinito informiranje ljudi s prostora Balkana o stanju u muslimanskom svijetu od Istoka do Zapada, o svim najvažnijim događajima koji ih okružuju”.
”Poslije višegodišnjeg sijanja zla, portal “Vijesti Ummeta” konačno je ugašen. Zabrana rada spomenutog portala uslijedila je nakon veličanja ubojstva hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka. Sada smo vidjeli kako sigurnosne službe lahko mogu da kontrolišu rad sličnih portala. Kako god je sada postavljena zabrana za portal “Vijesti Ummeta”, tako se moglo postupiti i ranije. Zato postavljamo pitanje, kome je bilo u interesu da se dopusti “Vijestima Ummeta” da šire ideologiju zla i odvode mlade ljude u zabludu”, naveo je Saff.