Published On: Sri, srp 6th, 2022

S Ovčare krenuo ultramaraton Vukovar-Jasenovac

Sa spomen područja Ovčara nedaleko od Vukovara u srijedu je krenuo 11. ultramaraton Vukovar-Jasenovac koji organizira Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba te hrvatske nacionalne manjine grada Banja Luke.
Kako vam zvuči ova vijest?
Idemo dalje:

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom ratova  te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Jasenovca.

Ujedno, povezivanjem dvaju gradova žrtava, Vukovara i Jasenovca želi se podignuti svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba.

Na put dug stotine kilometara, krenuli su trkači Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Boban Pantović i Duško Štrbac koji bi u Jasenovac trebali dotrčati 10. srpnja.

Njima će se na pojedinim dionicama ultramaratona pridruživati i drugi trkači.

S Ovčare maratonce je ispratio župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić poručivši kako se nikad ne smije zaboraviti što se dogodilo u Vukovaru i Jasenovcu te se mora rasvijetliti sudbina svake osobe nestale u ratnom vihoru.

napomena: tekst je izmišljen, radi se o mararonu Vukovar Srebrenica. Sve ove godine politički kuratori sjećanja na Srebrenicu negiraju Genocid u Grabovici te stradanja hrvatskog naroda u BIH od strane džihada Armije BIH. Stoga je trčkaranje Hrvata po maratonu Vukovar Srebrenica ništa drugo nego debilizam.  I kopanje po ranama onim hrvatskim obiteljima iz BIH koje su dale žrtve za Vukovar da bi potom od kustosa Srebrenice i lidera džihada u BIH bili proglašeni UZPovcima. Poručujemo trkačima koji trče u čast mita o nevinoj ABIH da ako nemaju u mozgu nego samo u  nogama da to nije naš problem. Neka se srede. I ako ikako mogu neka prestanu trčati u korist nevinosti obitelji Izetbegović. Radi se o vođama međunarodnog terorizma na Balkanu.
guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
RTV Herceg-Donbas
RTV Herceg-Donbas
1 mjesec prije

Vukovarci su zaslužili zlatne drumove, a uzzeppejci iz BiH da se pokriju ušima što su na televiziji gledali kako branitelji Vukovara ginu dok im brane du.ppe kukavičko, koje samo vreba šićar da nekom zabije nož u leđa i opljačka bijelu tehniku prognanika.

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  RTV Herceg-Donbas
1 mjesec prije

Koja si ti moralno a i mentalno osakaćena spodoba puna mržnje. Pišeš bljuvotine bez da i malo pogledaš što pišeš, jer ti je bitna samo mržnja.
Jedan od legendi odbrane Vukovara je naš pokojni Blago Zadro(rođen u Ledincu kod Gruda), čiji je sin Robert poginuo na Kupresu. U to vrijeme odbrane Vukovara su čak i srpski mediji pisali o dolasku Hercegovaca u Vukovar, koje oni zovu Crnom legijom i preuveličavaju njihov broj na dvije tisuće.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Kere ne moraš kretenu ništa odgovarati jer je kreten.
A i ovaj tekst gore je u stilu Jovana…
teška manipulacija i podilaženje niskim strastima. I najmanja naznaka nekakve suradnje na bilo kojem planu između Hrvata i muslimana za Jovana je neprihvatljiva.

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Kome ti Kere? Zbog čega? Čime sam ja tebe uvrijedio i nešto slagao?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Kako te nije stid ovog teksta …jel se ne crvenis…

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Kakve veze ja imam sa ovim tekstom?

1Anonimac
1Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  RTV Herceg-Donbas
1 mjesec prije

Ne bi bilo Vukovara da su Hrvati tamo saradivali sa cetni.cima kao ovdje u BiH. Saradnja sa cetni.cima je bila najbolja u Z Hercegovini