Published On: Pet, pro 8th, 2017

S ANTIFA POZDRAVOM “MAKSUZ SELAM”: ‘Čuvari BiH’ podržali Izetbegovića

Koordinacija temeljnih boračkih organizacija Federacije Bosne i Hercegovine koju čine Organizacija porodica šehida i poginulih boraca FBiH, Savez ratnih vojnih invalida FBiH, Savez boraca FBiH, Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH, podržava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića u stavu da će se sve odluke o međunarodnim odnosima BiH donositi u Sarajevu i državnim institucijama.

Ovakav stav očekuju i od preostala dva člana Predsjedništva, ali smatraju da je to u praksi nemoguće. ”To šalje vrlo lošu sliku svim ljudima koji žive u Bosni i Hercegovini na način da ih se omalovažava, a pogotovo narodima koje takve osobe predstavljaju”, naglasili su. Zahtijevaju od predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti koji ‘primaju plaću’ od države Bosne i Hercegovine da zastupaju interese matične države, a ne interese drugih zemalja.

” Mi kao predstavnici onih koji su dali najviše za ovu državu, za njenu nezavisnost, suverenitet i međunarodni subjektivitet, a neki su dali živote ili dijelove svoga tijela, dajemo sebi za pravo da kažemo da je Bosna i Hercegovina bila i bit će uvijek, jer smo mi njeni čuvari”, zaključeno je u priopćenju Koordinacije temeljnih boračkih organizacija FBiH.

Na dnu pozdrava zelenih beretki stoji “Maksuz selam”.

 

Maksuz znači da se nešto radi sa namjerom, a selam je pozdrav. Zato kad si dobio od nekoga maksuz selam znači da te pozdravio ljudski, od srca,ne rutinski.

 

A ovako je vojska ABIH pozdravljala nadređenog tijekom rata:

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x