Published On: Pet, lip 25th, 2021

Ruža Tomašić ide u mirovinu: “Politika mi neće nedostajati…”

U Bruxellesu će je prema ranijem dogovoru mijenjati Ladislav Ilčić, dok će će u Saboru njezin mandat nastaviti Marko Milanović Litre. Tomašić još ne zna koliko će joj iznositi europska mirovina.

Europarlamentarka Ruža Tomašić (Suverenisti) posljednji politički radni dan odradit će 1. srpnja i zatim odlazi u mirovinu, nakon što je, kako kaže, završila svoju borbu za hrvatske ribare. U Bruxellesu će je, prema ranijem dogovoru, zamijeniti Ladislav Ilčić, a u Saboru će njezin mandat nastaviti Marko Milanović Litre.

– Politika mi neće nedostajati. Odradila sam što je trebalo odraditi i sad je vrijeme za druge. Za mene nastupa druga ili ako hoćete treća etapa života –  rekla je Tomašić za 24sata.hr.

Podsjetimo, dok je bila zastupnica u Saboru istaknula se borbom protiv narko-mafije, posebno na otoku Korčuli, a u Europskom parlamentu rad je posvetila borbi za ribare, a najponosnija je na izboreno za malu plavu ribu.

– U budućnosti ću se posvetiti potpuno privatnom životu bez politike. Bavit ću se obitelji, maslinama, povrćem, voćem, cvijećem – izjavila je Tomašević.

Eurozastupnica još ne zna koliko će joj iznositi europska mirovina i navodi da to u Bruxellesu tek trebaju izračunati.

– Ima nekakvih problema, čekam da to odrade – rekla je.

Od svog nasljednika Ladislava Ilčića očekuje da nastavi borbu za interese Hrvatske.

– Osim toga on nema izbora, jer ako se ne bude borio neće biti ni izabran, tako da mora. Ide u moju grupu, preuzet će ribarstvo i poljoprivredu tako da je njemu već nekako zacrtan put što mora raditi – poručila je Tomašević, prenose 24sata.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x