Published On: Uto, ožu 28th, 2023

RUSKI VOJNICI: Naši zapovjednici su zločinačka organizacija

Pripadnici nedavno formirane ruske jurišne jedinice su rekli da su njihovi zapovjednici rasporedili trupe kako bi ih spriječili da se povuku nakon što su pretrpjeli ogromne gubitke u istočnoj Ukrajini i da su im prijetili smrću. U videoporuci upućenoj ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, skupina od dvadesetak muškaraca u vojnim uniformama navodi da su oni ostaci Oluje, postrojbe pod ministarstvom obrane.

“14 dana smo bili pod otvorenom minobacačkom vatrom i artiljerijom. Imali smo ogromne gubitke. Ranjene su 34 osobe, a 22 su poginule, uključujući i našeg zapovjednika”, rekao je ruski vojnik Aleksander Gorin na snimci koja se u petak pojavila na ruskim Telegram kanalima.

Drugi vojnik je kazao kako je jedinica na početku imala 161 vojnika. Gorin je ispričao kako su se vojnici odlučili vratiti u ruski stožer, ali da im nadređeni to nisu dopustili. “Postavili su trupe iza naših leđa i nisu nam dali da napustimo položaj. Prijete da će nas uništiti jednog po jednog i kao jedinicu. Žele nas pogubiti jer smo svjedoci potpuno nesavjesnog kriminalnog vodstva”, dodao je Gorin.

“Naši zapovjednici su zločinačka organizacija. Ne može se to drugačije nazvati”, rekao je drugi ruski vojnik, koji se predstavio kao Sergej Moldanov. The Guardian je identificirao osam muškaraca sa snimke. Kada ih je kontaktirao, trojica su potvrdila da su pripadnici postrojbe Oluja i da snimka nije lažirana.

Muškarci, koji su tražili da ostanu anonimni, kazali su da su u međuvremenu evakuirani s fronta. Jedinicu Oluja je rusko ministarstvo obrane osnovalo u siječnju i kazalo da se radi o postrojbi “posebno dizajniranoj za probijanje najsloženijih i najrazvijenijih obrambenih sektora oružanih snaga Ukrajine”. /HMS/

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
4 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Цетињанин

Javlja Guardian? Poskoče ne provaljuj se.

AbnorMal

Da je The Sun, ne bi vjerovo.
Al kad Gardian piše onda…
🤠

Цетињанин

Можда би пробистри да је работа од перјаника истине као ,,BBC, CNN, NBC” али овако нема никакве сумње… 😅😂🤣

AbnorMal

🤣💦🤣💦🤣💦