Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Ruski veleposlanik u UN-u: Ovo je pirova pobjeda, spoznor Rezolucije Njemačka koja je ubila milijune ljudi i započela dva svjetska rata

Must Read

Ruski veleposlank u UN Vasilij Nebenzja obratio se na današnjoj sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija nakon glasanja kojim je usvojena Rezolucija o Srebrenici.

On smatra da smo danas vidjeli jedno tužno poglavlje u povijesti  UN-a.

“Njemačka i neki drugi su iskoristili ovlasti i tako da su proglasili ovu rezoluciju o sjećanju, a cilj je bio da se demonizira jedan od naroda bivše Jugoslavije, da se potkopa Dejtonski sporazum. Rezolucija je donesena bez konsenzusa u samoj BiH. Veći broj država članica nije podržao Rezoluciju. Predstavnik BiH je prekoračio svoja ovlaštenja. Podsjećam da su interesi tri naroda u centru Dejtonskog sporazuma”, kazao je.

Smatra da su sponzori Rezolucije Generalnu skupštinu naveli na pogrešan trag jer su rekli da će to dovesti do pomirenja.

“Nacrt iz Ruande, o tome se razgovaralo unutar generalne skupštine. Kad je riječ o ovoj rezoluciji, nismo vidjeli ni pokušaj takvog pristupa, umjesto toga smo dobili nacrt kao konačnu odluku, uzmite ili ostavite. Imam utisak da se ovdje ne pazi da se postigne pomirenje, već smatramo da je ovo prijetnja miru i sigurnosti”, dodaje.

Kaže da je još veće iznenađenje da je glavni sponzor ostala Njemačka, država koja je počela dva svjetska rata i ubila milijune.

“Njemačka može govoriti samo o svojim zločinima. UN je stvoren zbog zločina koji su Nijemci počinili. Ovim se otvara Pandorina kutija. Treba podsjetiti na sve što su nacisti počinili. Taj režim je uzeo 27 milijuna sovjeta, veliki broj Europljana. Nećemo to zaboraviti. Glasovi srpskih žrtava se ne čuje i nisu dobili pravdu. Pravda tako ne funkcionira. Toliko je dokaza o tome pred Međunarodnim sudom. Ova rezolucija samo pirova pobjeda i što dobivamo?”, upitao se na kraju ruski veleposlanik.

- Advertisement -

12 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -