Published On: Čet, stu 21st, 2019

RUSKI ŠPIJUN U SRBIJI – Jadna li je država koja nema svoje špijune i koja ne vrbuje petokolonaše!

Mediji bruje o skandalu u Srbiji, gdje je ruski vojni časnik Georgij Viktorovič Kleban navodno pokušao vrbovati visokog srpskog dužnosnika. Već su se javili Aleksandar Vučić i predsjednica vlade Republike Srbije Ana Brnabić izražavajući veliku zabrinutost. Sve je legitimno, ali…

Špijuni i petokolonaši postoje od kako su nastale društvene zajednice. Homo Sapiens zna potkupiti i biti kupljen. Neki su toga svjesni i sami se nude, a neki to rade nesvjesno jer su korisni idioti. Ni jedni, ni drugi nisu vrijedni pažnje. Korisni su, ali ih nitko ne respektira, čak i onaj koji ih plaća. Radi se o metastazama svakog društva.

Hipokrizija u Srbiji je maksimalna. Ne samo u Srbiji nego svuda u svijetu. Svakog mjeseca na zapadu i istoku se podmićuju i raskrinkavanju ljudske metastaze koje rade protiv svoje države.

Nedavno je izašla knjiga jednog francuskog dužnosnika tajne službe koji otvoreno govori da svi špijuniraju i da svako malo kontraobavještajna služba uhiti osobe koje vrbuju ili koje se prodaju. Pošto su svi uključeni u ovaj špijunski biznis, mediji su iz svega isključeni. Špijuni se kažnjavaju, a oni koji vrbuju protjeruju. To je ustaljeno pravilo, prenosi logično.com

Što se dogodilo u Srbiji? Vjerojatno je istina da su Rusi pokušali vrbovati srpskog dužnosnika. Rusi dobro znaju kako sve funkcionira. Specijalnost im je vrbovati osobe u zamahu karijere. Procjene tko bi mogao napredovati i onda idu prema njemu.

Nešto slično imaju i Sjedinjene američke države koristeći razne programe tipa Young Leaders za francuske perspektivne osobe. Veleposlanstvo Sjedinjenih država prati osobe s velikim ambicijama i sposobnostima koje se pozivaju da posjete Sjedinjene države. Tamo im se pokazuje snaga ove, doista moćne, zemlje i u njima se ubije svaka klica za samo organiziranje i konkuriranje. Tko se “primi”, karijera mu postane blještava, a tko ne,  bolje da traži posao u privatnom sektoru.

Ovaj program je nastao 1976. godine pod nazivom French-American Foundation. Veliki broj političara i uspješnih osoba s naših krajeva su također prošli slične programe. Radi se o Soft Poweru koji vrlo pažljivo radi na pozicioniraju svojih polaznika na vrlo visoke pozicije u zemlji iz koje dolaze. Vjetar u leđa tim osobama daje politika, mediji i oligarhija.

Na ovom linku možete vidjeti tko je dio ove mreže. Nemalo ćete se iznenaditi. Ima tu i premijera i visokih dužnosnika.

Glede naših krajeva, ostavljamo vam da sami pretražite, ali ćemo vam reći da su i neki najviši dužnosnici balkanskih država članovi sličnih oligo-mreža koji su prošli specijalizirane programe u stranim državama.

Kina također ima slične programe za afričke dužnosnike koji se pozivaju i indoktriniraju, kako bi sutra bolje surađivali s Kinom, a ne nekom drugom zemljom. Sada razumijete što je bivša Jugoslavija primala studente s Bliskog istoka i Afrike? Tito je također koristio Soft Power za širenje njemu bliskih ideja.

Zato se ne treba čuditi Rusima koji se ponašaju kao i sve druge svjetske sile. Odgovor na pitanje, pokušavaju li Rusi kupovati petokolonaše je kratko i jasno: “Vjerojatno da!”.

Vladimir Putin je jednom prilikom izjavio: “Špijuni su nam korisni, ali ih ne cijenim jer rade protiv svoje zemlje”.

Slično misli i autor ovog članka. Svatko tko radi protiv svoje zemlje treba ga zgaziti kao otrovnu zmiju. Nema mjesta onom tko je spreman ugroziti svoje bližnje za strane interese.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare