Published On: Sri, stu 25th, 2015

Ruski premijer Dmitrij Medvedev: "Turska štiti ISIL, kriminalni potezi turskih vlasti doveli su sada do opasne eskalacije odnosa između Rusije i NATO-a"


Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je kako pojedini turski dužnosnici imaju “direktan financijski interes” od trgovine naftom s ISIL-om.
“Turski potezi su de facto zaštita ISIL-a. To nije nikakvo iznenađenje imajući u vidu informacije koje posjedujemo, a one pokazuju kako pojedini turski dužnosnici imaju direktan financijski interes od nabave naftnih proizvoda iz rafinerija koje se nalaze pod kontrolom ISIL-a”, rekao je.
“Bešćutni i kriminalni potezi turskih vlasti doveli su sada do opasne eskalacije odnosa između Rusije i NATO-a. Tome nema opravdanja, čak ni zaštita državnih granica ne može biti opravdanje”, istaknuo je ruski premijer.
Poručio je kako Rusija razmatra ukidanje niza velikih projekata s Turskom i zabranu djelovanja turskim kompanijama na ruskom tržištu. Nadalje, poručio je kako je Rusija već sugerirala svojim državljanima da ne odlaze u Tursku, a nekoliko turističkih operatora već se od jučer povuklo s turskog tržišta.
Nadalje, Rusija bi mogla odustati i od projekta plinovoda “Turski tok” koji je trebao pretvoriti Tursku u ključni tranzit za ruski plin prema Europi. Također se razmatra odustajanje od izgradnje prve nuklearne elektrane u Turskoj.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare