Ruski general raketirao ukrajinske gradove, Ukrajinci ga ubili raketom 100 km od bojišnice

Zamjenik zapovjednika ruskog južnog vojnog okruga, general Oleg Zokov, poginuo je u ukrajinskom raketnom napadu, objavila je ruska državna televizija.

“Nažalost, umro je herojski. Taj čovjek zaslužuje veliko priznanje, imao je nevjerojatan autoritet u oružanim snagama”, rekao je umirovljeni general i zastupnik u Dumi Andrej Guruljov za televiziju. Rusko ministarstvo obrane nije službeno potvrdilo da je Zokov poginuo.

Nekoliko ruskih kanala na Telegramu ranije je izvijestilo da je Zokov poginuo u granatiranju okupiranog ukrajinskog grada Berdjanska, koji se nalazi oko 100 kilometara od fronte.

Kijev je zadnjih tjedana jako pojačao granatiranje ruskih pozadinskih zapovjednih i logističkih centara i skladišta goriva i streljiva, koristeći se među ostalim i britanskim krstarećim projektilima Storm Shadow.

Zokov (51) je bio na europskom popisu sankcioniranih zbog sudjelovanja u ratu. Smatra ga se dijelom odgovornim za niz raketnih napada na ukrajinske gradove. On je šesti ruski general čija je smrt potvrđena od početka rata u Ukrajini u veljači 2022. godine. /HMS/

more recommended stories