Published On: Pon, tra 11th, 2022

Ruski general koji će voditi napad na Ukrajinu poznat po brutalnosti

General Aleksander Dvornikov, jedan od najiskusnijih ruskih vojnih časnika, navodno će predvoditi Ruse u novim napadima koji se očekuju u istočnoj Ukrajini.

Američki dužnosnici kažu da Dvornikov ima evidenciju brutalnosti prema civilima u Siriji i drugim ratnim zonama, rekao je to visoki američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

No, savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost, Jake Sullivan, rekao je da nikakvo imenovanje bilo kojeg generala ne može izbrisati činjenicu da se Rusija već suočila sa strateškim neuspjehom u Ukrajini.

“Ovaj će general biti samo još jedan autor zločina i brutalnosti nad ukrajinskim civilima”, rekao je Sullivan za CNN.

“A Sjedinjene Države, kao što sam već rekao, odlučne su učiniti sve što možemo da podrže Ukrajince koji se odupiru snagama kojima će Dvornikov zapovijedati, dodao je.

Kuleba: Rusi imaju svoj plan, mi svoj

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Kuleba izjavio je da je prvobitni plan invazije Rusije propao i da će povijest pokazati čiji će plan uspjeti, nakon što je Rusija imenovala novog generala koji će voditi svoju vojnu invaziju.

Na pitanje da komentira imenovanje generala ruske vojske, Aleksandra Dvornikova, Kuleba je rekao: “Sada oni imaju drugi plan, ali mi imamo svoje planove.”

“Što god Rusija planira učiniti, mi imamo svoju strategiju i ta se strategija temelji na pretpostavci da ćemo pobijediti u ovom ratu i da ćemo osloboditi svoje teritorije”, rekao je Kuleba u intervjuu za NBC./HMS/

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Blanka
Blanka
1 mjesec prije

Inace su generali uncle Sama poznati po milosrdju. Dokaz – mozete pitat pola milijuna uzemljenih Irackih civila..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 mjesec prije

i prethodno još i više iračke djece…

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

deriiiiiiii ne žali, naročito strane instruktore!
što se ne bacaju vakumske bombe na štab uddosvirača?
hoćemo ga u vakum pakovanju!!