Published On: Sat, Oct 3rd, 2015

Ruska avijacija uništila još jedan zapovjedni centar ISIL-a (FOTO, VIDEO)

RAKA – Ruski zračni napadi su uništili zapovjedništvo ISIL-a u blizini Rake, uporišta džihadističke organizacije na sjeveroistoku Sirije, kao i jedan podzemni bunker, priopćilo je danas rusko ministarstvo obrane.
Ruska avijacija koja se nalazi u zračnoj bazi “Hmejmim” nastavlja s visokim rezultatima izvodi precizne udare po objektima terorističke organizacije Islamske države, izjavio je službeni predstavnik Ministarstva obrane Rusije Igor Konašenkov.
“Za protekla 24 sata zrakoplovi ruske avijacije Su-34 i Su-24M izveli su u Siriji više od 20 naleta i napeli 9 objekata terorističke organizacije Islamske države”, priopćio je Konašenkov na brifingu Ministarstva obrane Rusije.
On je izjavio da su noćas tijekom 6 naleta zrakoplovi izveli precizne udare na tri infrastrukturna objekta terorista.
“Preciznim udarima avionskih bombi BETAB-500 s aviona Su-34 u rejonu Rake uništen je zapovjedni centar jedne bande, kao i podzemni bunker sa skladištem eksplozivnih naprava i streljiva”, rekao je general.
U Provinciji Idlib u rejonu Džisr eš Šugur bombarderi Su-24M uništili su skladišta vojne tehnike, koju militanti koriste za pripreme terorističkih napada.


Protiv ruske avijacije nije primjenjivana protuzračna obrana.
Ruski dronovi 24 sata prate situaciju u rejonima gdje su teroristi Islamske države aktivni. Svi otkriveni ciljevi se operativno uništavaju.