Published On: Sri, tra 13th, 2022

Rusija zaprijetila NATO-u i SAD-u: Ovo ćemo tretirati kao legitimne vojne mete

“Rusija će na američka i NATO vozila koja prevoze oružje na ukrajinskom teritoriju gledati kao na legitimne vojne mete”, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, prenosi Reuters.

Govoreći u intervjuu za rusku državnu novinsku agenciju Tass, Rjabkov je rekao: “Upozoravamo da ćemo transport oružja između SAD-a i NATO-a preko ukrajinskog teritorija smatrati legitimnim vojnim metama. Dajemo do znanja Amerikancima i ostalim zapadnjacima da će pokušaji usporavanja naše specijalne operacije, nanošenja maksimalne štete ruskim kontingentima i formacijama DPR i LPR (Narodne republike Donjeck i Luhansk) biti oštro suzbijeni”.

Američki predsjednik Joe Biden danas bi trebao najaviti slanje dodatne vojne pomoći Ukrajini vrijedne 750 milijuna dolara.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ŠkrabaloCG
ŠkrabaloCG
1 mjesec prije

Rusija i Amerika glume da su suprostavljene i da su na ivici sukoba dok iza kulisa sarađuju i formiraju novi svjetski poredak u kojem će ključnu ulogu imati Amerika odnosno anglosaksonski svijet i Rusija koji zajedno kontrolišu većinu svjetskih energenata. EU kao i NATO biće rasformirani.

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  ŠkrabaloCG
1 mjesec prije

Mislim.da Amerika vjesto koristi narcoidnost i ogranicenost,duhovnu,ovoga agresora da bi nastetila EU.Ista je stvar sa sultancicom sa Bosfora samo on nije nuklearna sila al je islamisticki vodja

FRANO-MARXISTA.
FRANO-MARXISTA.
1 mjesec prije

BRAVO P UTINE,DOSTAV OVE AMERIČKE ,TERORISRTIČKO-KRŠČANSKO-ZLOČINAČKE DIKTATURE . AMERIKA MOIRAB SVATITI DA JE NEJO VRIJEME U SVEMU PROŠLOI MORA SE S’TIM POMIRITI.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  FRANO-MARXISTA.
1 mjesec prije

De some, jedna opomena. Uporno se ložiš na velika slova. Nisi veliki ako su velika slova. Dozovi se kulturi i pravilima lijepoga ponašanja.