Published On: Čet, stu 4th, 2021

RUSIJA: U BiH nema visokog predstavnika, OHR je izvor problema

Stalni predstavnik Ruske Federacije u UN Vasilij Nebenzya rekao je na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a da u BiH nema visokog predstavnika.

Veleposlanik Ruske Federacije u je rekao da je trenutna situacija u BiH odgovornost “vanjskih čimbenika” i Inzkovog nametanja izmjena u Kaznenom zakonu BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida i drugih ratnih zločina.

“Situacija se zakomplicirala se zbog utjecaja vanjskih sila. Rusija ne može ostati indiferentna na ono što se događa. Visoki predstavnik treba izaći iz imidža zaštitnika BiH. Posljednji visoki predstavnik Inzko odlučio je da ima autokratsko pravo da donese Zakon o negiranju genocida, iako se svi narodi u BiH nisu složili s tim. No, s obzirom da ne priznajemo visokog predstavnika, o njemu nećemo raspravljati. Što se nas tiče on je pristran i njegov cilj je da se naruši mir u BiH”, kazao je veleposlanik Rusije.

Dodao je da je OHR postao izvor ogromnih problema koji prijete samoj srži Daytonskog sporazuma.

“Veliki je pritisak na srpskog predstavnika i želimo upozoriti na ovo da se krivica za sve prebacuje isključivo na Srbe. To je demonizacija jedne strane. Uvjereni smo da je jamac uspjeha interni dijalog bez uplitanja vanjskih čimbenika. Jedini način je razgovor. Vijeće sigurnosti UN-a se bori sa situacijom u BiH već 26 godina. Danas vidimo najveću razjedinjenost od potpisivanja Daytonskog sporazuma. Ono što mi trebamo je specifičan pristup”, naglasio je ruski veleposlanik

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
23 dana prije

A šta kaže normalni, civilizirani svijet? USA, Englezi, Francuzi?

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Anonimac
23 dana prije

Oa donijeli su zajednicku rezoluciju sa Rusijom i Kinom u kojoj ne pominju visokog predstavnika niti OHR. Eto sta kazu. Citaj i uzivaj 🙂

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Anonimac
23 dana prije

A ti pogledaj i uživaj, mani se interpretacija koje ti prenosi RTRS i poskok 😀

Vi s Rusima i Kinezima a čitav normalan svijet na drugoj strani. I jeste za Rusa i Kineza 😛

Mile jeleosvetite
Mile jeleosvetite
Odgovori   Anonimac
23 dana prije

Šalju donaciju vazelina tzv bošnjacima, čulo se da im treba.

Hvo..zauvjek.
Hvo..zauvjek.
23 dana prije

Sve točno 100% ,svako slovo bog da poživi RS..i Milu i braću Ruse po križu mi trebamo uvijek zajedno protiv pogane eu..i usa pa mi smo na istoj strani PRAVDE I PRAVAA živio br..1 u svjetu PUTIN Stijena od čovjeka..

Primus
Primus
Odgovori   Hvo..zauvjek.
23 dana prije

vuline,jesili to ti

Croatorum
Croatorum
23 dana prije

Slaveni samo jako! Bravo Rusija!

Primus
Primus
Odgovori   Croatorum
23 dana prije

eeh da te slavenska katolička poljska i ukrajinska braća čuju