Published On: Uto, ruj 24th, 2019

Rusija službeno proglasila nestalim doušnika CIA-e, u tijeku potraga

Rusija je službeno proglasila nestalim bivšeg dužnosnika Kremlja, za kojeg se smatra da je bio doušnik CIA-e, a potraga za njim je pokrenuta, navodi se u bazi podataka Ministarstva unutarnjih poslova.

Izvješća američkih medija, koja su Reutersu potvrdila dva izvora, rekla su da je doušnik CIA-e povučen iz ruske vlade i doveden u SAD 2017. godine, javila je u ponedjeljak novinska agencija RIA.

Moguće je da se radi o muškarcu po imenu Oleg Smolenkov, koji je nestao sa suprugom Antoninom i troje djece dok je bio na odmoru u Crnoj Gori u lipnju 2017. godine, objavio je ruski dnevni list Kommersant.

RIA je priopćila da baza podataka ministarstva unutarnjih poslova pokazuje da je Smolenkov tek sada proglašen nestalim i da ga ministarstvo traži.

Američki mediji opisali su doušnika kao izvor CIA-e na visokom nivou.

Iz Kremlja je potvrđeno da je Smolenkov radio u ruskoj predsjedničkoj administraciji, ali se navodi da je otpušten 2016/17. i da nije bio visoki dužnosnik.

Rusija je zatražila od Sjedinjenih Država preko Interpola ranije ovog mjeseca da im daju detalje o Smolenkovoj lokaciji nakon što su ruska izvješća identificirala kuću koja je navedena kao vlasništvo muškarca s njegovim imenom u Staffordu, u državi Virginia, u blizini Washington D.C.

Područje u kojem se nalazi njegova kuća naseljavaju mnogi bivši američki vojnici i FBI-evci, piše RIA.

Rusija je otpustila dužnosnike koji su dozvolili Smolenkovu da pobjegne iz zemlje preko Crne Gore, što je on učinio suprotno zabrani da zaposleni u predsjedničkoj administraciji putuju u balkanske zemlje, javila je 13. rujna novinska agencija Interfax.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare