Published On: Sri, ožu 15th, 2023

PUTIN: Rusija se bori za samo postojanje

Tekući sukob s Ukrajinom – i Zapadom – je borba za samo postojanje Rusije, a ne puka geopolitička igra, rekao je predsjednik Vladimir Putin. On je to rekao u utorak dok se sastao sa radnicima fabrike aviona u glavnom gradu ruske Republike Burjatije, Ulan-Udeu.

Za naše zapadne takozvane ‘partnere’ – za, zapravo, naše protivnike, to možemo danas otvoreno reći – radi se o poboljšanju njihovog geopolitičkog stava”, rekao je Putin, dodajući da je situacija za Moskvu veoma drugačija.

Za nas ovo nije borba za neki geopolitički stav, već borba za samo postojanje ruske državnosti.

Destabilizacija i “razdvajanje” Rusije dugo su bili među glavnim ciljevima protivnika zemlje, rekao je Putin, pozivajući sve da pokažu jedinstvo usred tekućih teškoća.

“Da bismo približili mir i stabilnost, moramo, naravno, pokazati konsolidaciju našeg društva, staloženost. Kada neprijatelj vidi da je naše društvo jako, iznutra zdravo, konsolidovano, onda će se, bez ikakve sumnje, desiti ono čemu težimo: i uspeh i pobeda“, rekao je Putin .

Zaštita Rusa koji žive u Ukrajini od progona kijevskog režima ostaje među glavnim ciljevima Moskve, ponovio je Putin, dodajući da se više puta susreo sa ljudima iz Donbasa koji su ” potpuno isti kao mi”. Nakon raspada Sovjetskog Saveza, Moskva je pokušala da izgradi čvrste i obostrano korisne veze sa Kijevom, ali su napori na kraju propali, priznao je predsednik.

„Rusija je decenijama strpljivo pokušavala da popravi odnose sa modernom ukrajinskom državom, ali se situacija promenila 2014. godine, kada se dogodio državni udar potaknut Zapadom“, rekao je on . Čak i nakon toga, Moskva je godinama pokušavala mirno riješiti građanski sukob u tadašnjem ukrajinskom Donbasu, zaključio je.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac✌🪖🇺🇦
Anonimac✌🪖🇺🇦
15 dana prije

Rusija preživljava posljednje dane.

Slava Ukrajini,Slava Nato,Slava Amerika,Slava EU.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac✌🪖🇺🇦
15 dana prije

🤣💦
U čizme, ranac na leđa i trči tamo da ubrzaš taj posljednji dan Rusije. I dido ti je tako.
Nastavi tradiciju. Kad se ne vratiš, ne brini-svi ovi nabrojani će ti paziti na djećicu i ženu!

Last edited 15 dana prije by Anonimac
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac✌🪖🇺🇦
15 dana prije

Slava Mandić jedna je od najljepših cura u Čapljini.