Published On: Ned, kol 14th, 2022

Rusija počela slati Mađarskoj više plina od ugovorene količine

MAĐARSKA, članica Europske unije, priopćila je da joj je Rusija počela dopremati više prirodnog plina nego što su predvidjele u ranijim trgovinskim ugovorima, nakon posjeta njezina ministra vanjskih poslova Moskvi u srpnju.

Mađarski ministar vanjskih poslova rekao je da su trgovinski pregovori s Moskvom “omogućili postizanje dogovora”, nakon kojega je ruska kompanija Gazprom u petak počela dopremati “količine veće od onih navedenih u ugovoru”.

“Zadaća mađarske vlade je jamčiti sigurnu opskrbu zemlje plinom i mi smo na visini zadatka”, napisao je na Facebooku visoki dužnosnik ministarstva Tamas Menczer.

Traju pregovori o rujanskim isporukama

Do kraja kolovoza dodatna količina od 2,6 milijuna kubičnih metara na dan stizat će s juga plinovodom Turkstream, dodao je, rekavši da traju pregovori o rujanskim isporukama.

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto nenajavljeno je posjetio Moskvu u srpnju kako bi razgovarao o kupnji dodatnih 700 milijuna kubičnih metara plina, uz 4,5 milijarda koje su stizale Budimpešti svake godine prije agresije na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U svjetlu onoga što znamo o sadašnjoj situaciji na europskom tržištu, jasno je da je nabavka tako velike količine nemoguća bez ruskih izvora”, ocijenio je Menczer, spomenuvši Szijjartov posjet.

EU je ovog tjedna počeo provoditi plan za 15-postotno smanjenje potrošnje plina kako bi izašao na kraj s naglim porastom cijene energenata nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Neke zemlje odbijaju se držati plana, Mađarska je tražila izuzeće

Neke zemlje europskog bloka ipak se odbijaju strogo držati tog plana koji ipak govori o “dragovoljnom smanjenju potražnje”.

Mađarska koja ovisi o plinu koji se izravno doprema iz Rusije, zatražila je izuzeće.

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

U po,turi,ca ove godine će gorjeti sandale, cipele razne, opanci, japanke, jer od Rusa će dobiti krmeći čvarak.. Jedino ako izmole koji litar od gosp. Dodika.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Strpit ćemo se nije problem, a ruska fukara ostaje fukara.

Dritan
Dritan
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

RUSI SU GOSPODA ZA POLA SVIJETA.Hrane pola Afrike a vi im udarili embargo na izvoz pšenice sirotinji u Africi.Fukare ste vi koji ucjenama i sankcijama pokušavate zaraditi za život.Zato pitaru jedan tisu misu.Na proljeće dolaze Rusi.Cim Misija ALTEA odane.

ŠTO VIŠE ORBAN NAPRĐUJE VIŠE PLINA MAĐARIMA
ŠTO VIŠE ORBAN NAPRĐUJE VIŠE PLINA MAĐARIMA
Šta ti kažeš na ovo?  Dritan
1 mjesec prije

Zato i Milanović izgleda ko da ga je ko ISPRDIO.

GREJAĆE NAS VLAINJE KO ŠTO SU I VA VEKE
GREJAĆE NAS VLAINJE KO ŠTO SU I VA VEKE
Šta ti kažeš na ovo?  ŠTO VIŠE ORBAN NAPRĐUJE VIŠE PLINA MAĐARIMA
1 mjesec prije

Trebalo bi da stoji u muzejima to PRASTARO KRAVLJE ZVONO, i to u posebnoj staklenoj vitrini, tako da bi kustosi muzeja pričali o ŽIVOPISNIM narodnim običajima SERVA, koji su pred spavanje svojim ŽENAMA oko vrata VEZIVALI kravlje ZVONO, a razlog je, kad bi se u toku noći začulo zvono, to je značilo da je STRANAC U SELO…BRE..
Zato postoji SRBSKA narodna ZAČKOLJICA ” ima SVEZANO ZVONO OKO VRATA”
IĆEMO PO SRBSKIM SELIMA GDE IMA PLINA…
I DOBRIH ZVONA XAXACAXAXA NA PARNO GREJANJE… BREEEE

Last edited 1 mjesec prije by GREJAĆE NAS VLAINJE KO ŠTO SU I VA VEKE
HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
1 mjesec prije

šverckomerc uvjek ista priča..kmee

🇭🇷🇭🇷2. Gardijska HVO 🇭🇷🇭🇷
🇭🇷🇭🇷2. Gardijska HVO 🇭🇷🇭🇷
1 mjesec prije

Moramo napraviti ponovo jednu državu sa Mađarima, pa da zajedno opet napadnemo Bosnu kao 1190. godine i njihovog smrrddljivog otpadnika heretičkog Kulina bana.

Dritan
Dritan
1 mjesec prije

Kad na zimu madjari budu prodavali po troduplim cijenama.

Dritan
Dritan
1 mjesec prije

CIJELO SARAJEVO KMECI…