Published On: Ned, sij 2nd, 2022

Rusi uvjetovali Netflix prenošenjem nacionalnih kanala

Ruski regulator telekomunikacijskih tržišta klasificirao je streaming platformu kao audiovizualnu uslugu, što znači da svojim pretplatnicima mora nuditi državne televizijske programe.

Prosječan korisnik pametnog telefona na svom uređaju ima instalirano 40 aplikacija, no najčešće koristi njih samo 18.

Kraj godine tradicionalno je vrijeme kad se objavljuju liste najpopularnijih. Već smo ranije objavili koja je internetska stranica bila najpopularnija ove godine (šokantno to nije Google), a sad je vrijeme došlo i za listu najpopularnijih aplikacija za mobilne uređaje.

Kompanija Apptopia objavila je listu najpopularnijih aplikacija temeljenu na broju preuzimanja iz Google Play i iOS trgovina aplikacija. Treba napomenuti kako Huaweijev AppGallery nije uključen u ovu brojku, ali za pretpostaviti je da ne bi značajno promijenio redosljed.

Tako je već drugu godinu za redom na samom vrhu, uvjerljivo, TikTok. Slijede ga “naramak” Metinih aplikacija – Instagram, Facebook i WhatsApp, a top 5 najpopularnijih zaključuje aplikacija za dopisivanje koja je ove godine posebno dobila na popularnosti – Telegram.

Među 10 najpopularnijih još su Snapchat, Zoom, Messenger, CapCut (Bytedanceova aplikacija za uređivanje videa) i Spotify. U odnosu na prošlu godinu, iz 10 najpopularnijih ispali su Netflix i Google Meet.

U kategoriji najpopularnijih mobilnih videoigara, na vrh je zasjeo Subway Surfers (koji je prošle godine bio na drugom mjestu), a slijede ga Roblox, Bridge Race i Garena Free Fire. Prošlogodišnji pobjednik kategorije, igra Among Us, ove se godine nalazi na petom mjestu.

Kategoriju najpopularnijih zabavnih aplikacija, očekivano, predvodi Netflix, a slijede ga YouTube, Google Play Games, Disney+ te Amazon Prime Video.

I u kategoriji najpopularnijih aplikacija društvenih mreža, TikTok je uvjerljivo najpopularniji. Slijede ga Instagram, Facebook i WhatsApp te Snapchat. Zanimljivo, Twitter je tek na šestom mjestu iako se tijekom 2021. godine često spominjao kao “alternativa” Facebooku i Instagramu kad njihove usluge nisu dostupne, javlja Zimo.

Zanimljivo je pogledati i koje su najpopularnije kripto aplikacije u 2021. godini. Tako je uvjerljivo najpopularnija aplikacija Binance, a slijede ju Crypto.com, Coinbase, Trust i eToro.

Listu najpopularnijih aplikacija za plaćanje odnosno slanje novca predvodi PayPal, a slijede ga Google Pay te dvije kineske aplikacije – PhonePe i Alipay.

Među poslovnim aplikacijama jasno je vidljiv trend “rada od kuće”. Tako je najpopularnija aplikacija Zoom, a slijede ju Google Meet, WhatsaApp Business, Microsoft Teams i Adobe Acrobat Reader.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ruga
Ruga
23 dana prije

Ma sve amjuričko treba zabraniti.