Published On: Pon, lip 28th, 2021

Rusi provociraju Britance: Ni agent 007 nije što je nekad bio

Iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije oglasili su se povodom informacije da je britansko ministarstvo obrane izgubilo tajni dokument na autobusnoj postaje, ismijavši cijelu situaciju.

Podsjećamo, britansko ministarstvo obrane tvrdi da je tajni dokument koji je raspravljao o potencijalnoj reakciji Rusije na putovanje razarača HMS Defendera ukrajinskim vodama u blizini obale Krima pronađen na autobusnoj postaji.

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova izrugala se cijeloj situaciji sugerirajući da je iznenadna pojava dokumenata izgledala kao nespretan pokušaj odvlačenja pažnje.

“U stvarnosti, London je demonstrirao još jednu provokativnu akciju praćenu gomilom laži kako bi se to zataškalo. Agenti 007 nisu ono što su bili”, izjavila je Zakharova. “Evo pitanja britanskom parlamentu: kome trebaju ruski hakeri ako postoje britanske autobusne postaje?” upitala je.

Neki su dužnosnici, pokazuje dokument, izrazili zabrinutost zbog moguće “dobrodošlice” koju bi priredila Rusija ako bi HMS Defender prošao u blizini Krima.

Izbjegavanje voda oko Krima, međutim, smatralo bi se slabošću, jer bi Moskvi vjerojatno dalo priliku da kaže da je britanski brod pobjegao.

Podsjetimo, HMS Defender prešao je u srijedu ukrajinske teritorijalne vode u blizini Krima, što je pokrenulo odgovor ruske vojske koja je rekla da je poslala dva ophodna broda i ratne avione da ga upozore. Dužnosnici su dodali da je brod na kraju napustio područje nakon što su na njega ispaljeni projektili upozorenja.

Britanska vojska je brzo demantirala rusku verziju događaja, tvrdeći da je pucnjava dio planirane vježbe, dok je razarač samo izveo svoj spomenuti “neškodljiv prolaz kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu s međunarodnim pravom”.

 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x