Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Rusi popisuju američku imovinu, spremaju odgovor

Must Read

Rusija će evidentirati američku imovinu, uključujući vrijednosne papire, koja bi se mogla koristiti kao kompenzacija za ruske gubitke zbog zamrznute ruske imovine u Sjedinjenim Državama, prema uredbi koju je potpisao predsjednik Vladimir Putin.

Pregovarači G7 tjednima raspravljaju o tome kako najbolje iskoristiti oko 300 milijardi dolara vrijedne ruske imovine, u različitim glavnim svjetskim valutama i državnim obveznicama, zamrznutih ubrzo nakon što je Moskva napala Ukrajinu u veljači 2022.

U uredbi donesenoj danas popisani su vrijednosni papiri, nekretnine, pokretna imovina i imovinska prava od imovine u vlasništvu SAD-a koja podliježe zapljeni.

Bivši predsjednik Dmitrij Medvedev prošlog je mjeseca priznao da je u Rusiji zanemariva količina američke državne imovine i da bi bilo kakav odgovor Rusije bio asimetričan, što znači da bi se više odnosio na imovinu privatnih osoba.

Imovina brojnih stranih ulagača u Rusiji, uključujući fizičke osobe i velike američke investicijske fondove, drži se na posebnim računima “tipa C”, koje je Rusija uvela nedugo nakon što je poslala vojsku u Ukrajinu, a potom pogođena nizom zapadnih sankcija u veljači 2022.

Novac na tim računima ne može se prenijeti iz Rusije bez dopuštenja ruskih vlasti.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -