Published On: Ned, svi 28th, 2017

Rusi objavili snimak likvidacije više od 120 terorista ISIL-a

Ministarstvo obrane Rusije objavilo je snimak na kojem se vidi napad ruskog vojnog zrakoplovstva na teroriste Islamske države. Rusko zrakoplovstvo uništilo je 32 pikapa i likvidiralo više od 120 pripadnika terorističke organizacije Islamska država, koji su se 25. svibnja kretali iz sirijskog grada Raqe prema Palmiri, izjavio je za “Sputnjik” izvor u Ministarstvu obrane Rusije.

“Po prijamu te informacije zapovjedništvo ruskog kontingenta u Siriji poduzelo je mjere da spriječi premještanja terorista ISIL-a u pravcu juga“, rekao je izvor.

Zrakoplovi ruskih zračno-kosmičkih snaga 25. svibnja su otkrili i uništili kolonu terorista od 39 kamiona za dostavu s oružjem koji su se kretali ka Palmiri. Kao rezultat tog napada gubici ISIL-a iznosili su 32 vozila za dostavu s teškim mitraljezima i više od 120 terorista“, rekao je izvor.

On je dodao da su ruske bespilotne letjelice aktivne tijekom čitavog dana kako bi pratile moguće pravce kojima bi teroristi mogli pobjeći iz grada i krenuti ka Palmiri. Borbeni zrakoplovi i specijalne jedinice ruske vojske također su uključeni u operaciju sprečavanja bjekstva ekstremista iz Raqe. On je naglasio da će se svi pokušaji kretanja terorista ka Palmiri i njihovog pregrupiranja biti zaustavljeni./HMS/