RUKA KOJA NJIŠE KOLIJEVKU: SDP zgrožen partijskom kontrolom FTV-a, definitivan naslov godine

SARAJEVO – Bosna i Hercegovina je jedinstven slučaj zemlje u kojoj javni TV emiteri sudjeluju u projektiranoj destabilizaciji društva, priopćeno je danas iz SDP-a BiH.
-Emisija Pošteno, emitirana u ponedjeljak 7. siječnja, primjer je javnog pozivanja na demonstracije i nerede, uključujući i poziv na destabiliziranje društva u interesu političkih opcija koje su zastupali trojica sveučilišnih profesora koji su sebi, zarad osobnih frustracija i interesa, dopustili upotrebu klasičnog govora mržnje, na što voditeljica emisije nije intervenirala čime je i njezina odgovornost još veća, navodi se u priopćenju SDP-a BiH.
SDP smatra da “ova emisija, ali i niz drugih emisija na FTV-u i drugih dijelova javnog servisa predstavlja klasičan oblik privatizacije javnog servisa i njegovog stavljanja u funkciju pojedinih političkih stranaka i interesnih grupa”.
Lagumdžijina stranka navodi kako je pojavljivanje uvijek istih tzv. ”političkih komentatora” upitnog kredibiliteta i propalih političkih ambicija samo jedan, najuočljiviji, pokazatelj da se medijski prostor javnih emitera nalazi u rukama nekolicine onih koji svoju nekompetentnost, neskrivenu mržnju prema SDP-u i političke namjere skrivaju iza novinarskih sloboda.
SDP BiH smatra da je krajnje vrijeme da se medijski prostor javnih emitera deprivatizira, te da se građanima u programskim sadržajima umjesto privatnih frustracija ponude kvalitetne debatne emisije političkog i šireg društvenog sadržaja, obrazovnog profila, informativno i kulturno visoko profiliranog i zanimljivog materijala.
-SDP će poduzeti demokratske i zakonom predviđene aktivnosti na onemogućavanju zloupotrebe medijskog prostora. Smatramo da je objektivno informiranje i kvalitetan programski sadržaj različitih profila, koji obuhvaća sve segmente života, interes svih građana i da je kreiranje ovakvog programa obveza uredništava javnih emitera. Neprofesionalizam i novinarsko ”žutilo”, ispoljeno u ponedjeljak u emisiji Pošteno, na javnom servisu smatramo nedopustivim, navodi se u priopćenju SDP-a BiH, stranke čiji se lider otvoreno pred kamerama svojedobno postavljao kao urednik Informativnog programa.

bitno.ba