Published On: Sri, ruj 13th, 2017

RUJNA TRINAESTOG: Donosimo vam nekoliko prekrasnih fotografija sa svečane proslave iz Jajca

Današnji dan je dan kada se tisuće Hrvata iz ovoga kraja razasutih diljem svijeta, sa svojim obiteljima, rodbinom, gostima i prijateljima, ponovno okupit u svome rodnom gradu i okolici, iskaže zahvalnost hrabrim braniteljima i osloboditeljima i prisjetiti se vremena slave i ponosa, ali i kalvarije kroz koju su svi skupa prolazili ratnih 90-ih godina

Podsjetimo: Tijekom borbi u Jajcu poginulo  je 108 pripadnika HVO-a Jajce (tijela 5 branitelja još uvijek nisu pronađena). Poslije pada grada, na drugim bojišnicama poginulo je još 75 jajačkih Hrvata iz sastava jajačke brigade „Hrvoje Vukčić-Hrvatinić“ i drugih postrojbi HVO-a ( 24 poginula u Središnjoj Bosni, 26 poginulih na uskopaljsko-ramskoj bojišnici i 25 poginulih na drugim bojišnicama Herceg Bosne). Nakon povratka u Jajce i do okončanja Domovinskog rata poginulo je još 12 jajačkih branitelja, dakle, ukupno 200 hrvatskih bojovnika.

Inače, Bošnjaci se već od blagdana Male gospe pripremaju za proslavu oslobađanja Jajca izvođenjem raznih tribina i KRIVOTVORENJEM POVIJESTI. Činjenica da s oslobađanjem nemaju ama baš nikakve veze UOPĆE IM NE SMETA. No, dobro, srećom pa se zna tko je i kako oslobodio Jajce.

Danas smo već imali nekoliko tekstova o Jajcu,(ovdjepa ovdje i na koncu i ovdje) no ove fotografije vrijedne su pisanja još jednog teksta.

Dnevnik.ba