Published On: Pet, stu 26th, 2021

RUDARI NA ULICAMA Čolpa poručio Komšiću da smijeni direktora EP onako kako ga je i postavio, nakon dogovora sa “Hodžom iz Živinica”

Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu FBiH, reagirao je na stav predsjedavatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića vezano za smjenu direktora “Elektroprivrede BiH” Admira Andelije, prenosi Avaz.

Njegov status na Facebooku prenosimo u cijelosti:

– Željko Komšić, predsjednik DF-a, stranke kojoj je pri raspodjeli vlasti pripalo upravljanje energetskim sektorom u FBiH pa tako i Elektroprivredom, u komentaru za medije na upit zašto nije moguća smjena Generalnog direktora JP “Elektroprivreda BiH“ d. d. Sarajevo rekao je: “I ja mislim da bi mu najbolje bilo da to uradi, i to odmah čim ostavku podnesu resorni ministar Džindić i premijer Novalić”.

Izazovi poduzeća

Ne umanjujući odgovornost premijera i ministra, napominjem Komšića da je imenujući direktora “Elektroprivrede” preuzeo odgovornost i morao imati viziju njenog budućeg funkcioniranja, a pritom imajući u vidu izazove koji su ispred tog poduzeća. Nakon višedesetljetnog sjedenja na rukovodećim pozicijama, Komšić je morao spoznati da upravljanje poduzećem od strateškog značaja po živote stanovnika FBiH se ne svodi samo na podmirivanje kadrovskog šefa “Hodže” iz Živinica. Preuzevši odgovornost za tu poziciju podrazumijeva se da je preuzeo odgovornost ako mi u FBiH ostanemo sjediti u mraku. Umjesto strateškog namirivanja tajkuna trebao je voditi o strateškim zalihama energenata kao što u ugljen i voda koji pokreću turbine.

Osiromašeni rudari

Komšić se grdno vara ako misli da su osiromašeni rudari i građani FBiH budale, jer dobro znamo da do smjene Novalića ne može doći dok se ne formira nova parlamentarna većina. Uvjetovanjem ostavke Andelije s ostavkama Novalića i Džindića je najobičniji spin, jer parlamentarna većina (koje trenutno nema) smjenjuje premijera i vladu, a nadzorni odbor smjenjuje direktora poduzeća. Također, Komšić kaže da ne može smijeniti direktora, ali svi dobro znamo da je Andelija imenovan na prijedlog DF. Kako je imenovao Andeliju, neka ga tako i smijeni.

Na kraju, obavještavam Komšića da neću dozvoliti kao zastupnik u PD Parlamenta FBiH da promašeno upravljanje ovom kompanijom ide preko leđa rudara, umirovljenika i osiromašene radničke klase. Neka Komšić objasni svojim tajkunima da električna energija ne nastaje u uredima što glavnih što izvršnih direktora nego u rudarskim oknima i hidroakumulacijama. Kao šef kluba Pokret u PD Parlamenta FBiH savjetujem Komšiću i kadrovskom šefu “Hodži” iz Živinica da razliku povećanja cijene električne energije za početak namire od sebe – zaključuje se u statusu.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ZzzDeno
ZzzDeno
1 godina prije

Ma propala zemlja. Na svakom koraku se vidi.

dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
1 godina prije

S-o-r-o-š-e-v-a bagro, natakarimo i Vas i Vašeg Komšića i Vašeg Erdogana 🙁 …

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  dr Haso, buregdžija
1 godina prije

Popij mljevenik

Hrv1VukHrvatinić
Hrv1VukHrvatinić
1 godina prije

Opet Dodik kriv pa hoće li više te sankcije!