Published On: Sri, stu 24th, 2021

RS u utrci za dovođenje njemačkog auto giganta

BANJA LUKA – Ministarstvo za europske integracije i međunarodnu suradnju RS-a, u suradnji s nadležnim ministarstvima, već nekoliko mjeseci vodi intenzivne razgovore s njemačkim investitorom koji je svjetski lider u automobilskoj industriji da dio svoje proizvodnje preseli u RS.

Tom prilikom izaslanstvo Vlade Republike Srpske predvođeno Zlatanom Klokićem, ministrom za europske integracije i međunarodnu suradnju RS, Petrom Đokićem, ministrom energetike i rudarstva RS, i Vjekoslavom Petričevićem, ministrom privrede i poduzetništva RS, održao online sastanak s predstavnicima njemačke tvrtke koja je svjetski lider u automobilskoj industriji.

“Zbog poslovne politike ove tvrtke ne možemo otkriti ime tog potencijalnog investitora. Ono što se javnosti može prezentirati je da ova tvrtka dolazi iz automobilske industrije, točnije njihov portfelj je proizvodnja autodijelova. “, pojašnjavaju iz Ministarstva za europske integracije i međunarodnu suradnju Republike Srpske.

Dodali su da su ovoj tvrtki predstavljeni investicijski potencijali Republike Srpske, princip subvencioniranja, kao i niz parcela u različitim jedinicama lokalne samouprave.

“Ova tvrtka je u pregovorima s nekoliko drugih europskih zemalja i donijet će konačnu odluku o ulaganju 2022. godine”, priopćilo je ministarstvo.

U objavi ovog ministarstva ističe se da su u tijeku pregovori da ova tvrtka dio svog proizvodnog programa dodijeli RS, a sastanku su sudjelovali i Miroslav Bojić, načelnik općine Laktaši, i Darko Tomas, načelnik općine Prnjavor.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Chara
Chara
1 godina prije

Ne ne nemere to tako. Jel kirba odobrio?

Četnik
Četnik
Šta ti kažeš na ovo?  Chara
1 godina prije

On nekako i bi, ali ne da Komšo Bosne!
Hahahahahaha

dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
Šta ti kažeš na ovo?  Chara
1 godina prije

So-ro-šev-ci opet izmišljaju i turiraju raju 🙁 …

Izmetbegović
Izmetbegović
1 godina prije

Sretno srbi, sejdo popi jednu u to ime..

Bošnjak
Bošnjak
1 godina prije

Genocidasi i mitomanija,jedino vise u mitomaniju vjeruju k a t o li b a ni