Published On: Pon, stu 27th, 2017
#3rd | By Desk

Roman Od Franje do Franje autorice Anite Martinac pred mostarskom publikom

Narodna knjižnica HNŽ najavljuje predstavljanje romana Od Franje do Franje, autorice Anite Martinac, koje će se održati u četvrtak, 30. studenog 2017., s početkom u 19 sati, u prostorijama Galerije kraljice Katarine Kosače.

Ovaj zanimljivi roman, koji uz prethodna dva romana Medaljon i Posljednji čini povijesnu trilogiju, predstavit će jedan od recenzenata romana profesor Antun Lučić. U programu uz autoricu Anitu Martinac također sudjeluje profesorica Tina Laco kao moderator programa, a u glazbenom djelu programa nastupit će Damir Bunoza i Lucija Zovko.

Organizator predstavljanja je Narodna knjižnica HNŽ.

Roman Od Franje do Franje još je jedna uspiješnice Anite Martinac, koja je probudila javnost pišući o nedotaknutim temama iz prošlosti. Premijerno je roman predstavljen u Čitluku, te nakon toga u Beču, Osijeku, Vinkovcima, Zagrebu, Rijeci i Pločama.

Već nakon prvih kritika i osvrta o romanu, te reakcijama čitatelja novi roman dočekan je s oduševljenjem. Trenutno je drugi najčitani roman prema listi portala Hrvatska.roman, a autoricu ubrajaju među najznačajnije hrvatske romanopisce posljednje desetljeća.