Published On: Uto, velj 8th, 2022

Roganu nude 100 milijuna dolara za prelazak na videoservis povezan s Trumpom

RUMBLE, video servis nalik na YouTube koji je popularan među američkim konzervativcima, ponudio je podcasteru Joeu Roganu 100 milijuna dolara da sa Spotifyja pređe na njihov servis, javlja Reuters.

Ponuda za prelazak na Rumble stigla je samo nekoliko dana nakon što je Spotify, audio-video servis na kojem se trenutno “vrti” podcast The Joe Rogan Experience, povukao 70 epizoda u kojem Rogan izgovara riječ “nigger”.

Rogan se, podsjetio, ispričao za korištenje te riječi, koja se smatra izuzetno uvredljivom za crnce.

“Ne mogu ništa učiniti da to vratim. Volio bih da mogu. Očito to nije moguće. Sigurno nisam pokušavao biti rasist i sigurno nikada ne bih želio nekoga uvrijediti zbog zabave nečim tako glupim kao što je rasizam”, rekao je Rogan u videu objavljenom na Instagramu.

Rogan se prije toga našao na udaru kritika dijela javnosti zbog širenja dezinformacija o covidu-19 i cjepivima protiv te bolesti.

Što Roganu nude konzervativci?

“Dragi Joe, mi smo uz tebe, tvoje goste i legiju tvojih obožavatelja koji žele iskrene razgovore”, napisao Roganu je šef uprave Rumblea Chris Pavlovski u mailu kojeg je potom objavio na Twitter profilu Rumblea. “Zbog toga ti želimo ponuditi 100 milijuna razloga da učiniš svijet boljim mjestom. Što kažeš na to da preseliš sve svoje podcaste na Rumble, i stare i nove, bez cenzure, za 100 milijuna dolara u periodu od četiri godine? Ovo je naša prilika da spasimo svijet. I da, ovo je potpuno vjerodostojno”, stoji u mailu koji je Roganu poslao Pavlovski.

Rogan zasad nije komentirao ponudu Rumblea. Podsjetimo, Rogan je s YouTubea, na kojem se izvorno emitirao njegov podcast, prešao na Spotify za iznos veći od 100 milijuna dolara.

Što je Rumble?

Rumble, čije sjedište je u Kanadi, je pokrenut 2013. godine. Dionica Rumblea porasla je više od 18% nakon ponude Roganu teške 100 milijuna dolara. Procijenjena vrijednost Rumblea iznosi 2,1 milijardu dolara.

Kompanija je nakon američkih predsjedničkih izbora na kojima je predsjednik postao Joe Biden pristala isporučivati video i streaming materijale s Truth Sociala, društvene mreže koju je najavio Donald Trump.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare