Published On: Sri, svi 26th, 2021

Roditelji ubili sina, kćer i zeta: “Ne kajemo se”

Par u Iranu navodno je priznao da je uspavao i raskomadao muževljevog odraslog sina i potom ostatke tijela bacio u kante za smeće zapadno od Teherana, u jezivom slučaju koji je šokirao zemlju, piše redakcija Radija Slobodna Europa na engleskom jeziku.

Uhićenje 81-godišnjeg Akbara Horamdina i njegove supruge zbog ubojstva 47-godišnjeg Haramdinovog sina, filmskog autora Babaka, dovelo je do priznanja da su ubili i nestalu kćerku i zeta.

Teški obiteljski zločini

Te tragedije ukazale su na teške obiteljske zločine naizgled potaknute shvaćanjem časti i seksualne pripadnosti u iranskom društvu, kao i na zakone koji slabe zaštitu potencijalnih žrtava od nasilja zakonskih staratelja.

Stariji Horamdin navodno je istaknuo “moralnu iskvarenost” svoje djece i naznačio da bi ubili i dvoje preživjele braće i sestara da nisu uhićeni.

Šahram Mokri, koji je svojevremeno predavao Babaku Horamdin u iranskom Društvu mladih kinematografa, rekao je da su proturječnosti groznih zločina i izvanjska normalnost obitelji Horamdin zgrozili mnoge Irance.

– Ljudi vide sličnosti između sebe i likova upletenih u ovaj slučaj – rekao je Mokri za poluslužbenu novinsku agenciju ISNA.

Lokalni izvještaji kažu da roditelji nisu izrazili kajanje zbog ubojstava.

– Nemam grižnju savjesti ni za jedno (od ubojstava) – rekao je Horamdin novinarima u snimci koji su objavile iranske novinske agencije, dodajući:

– Oni koje sam ubio bili su vrlo moralno iskvareni.

Njegova supruga je rekla da su zajedno planirali ubojstva sina, kćerke i zeta.

– Uopće nisam tužna, mnogo sam patila zbog njih – rekla je.

Babak Horamdin je ubijen u obiteljskoj kući u teheranskom stambenom bloku Ekbatan, objavili su iranski mediji.

Unakaženo tijelo

Njegov otac je rekao da su sina prvo uspavali tabletama za spavanje. Kazao da je njegov sin bio polusvjestan i da mu je morao zavezati noge pertlom s čizme prije nego što ga je ubo u grudi. Par je potom odnio tijelo sina u kupaonu gdje su ga raskomadali i spakirali u kufer i nekoliko torbi koje su kasnije bacili u kraju.

Policija je pozvana kada su 16. svibnja pronađeni posmrtni ostaci. Unakaženo tijelo Horamdina identificirano je preko otisaka prstiju.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x