Published On: Sub, pro 14th, 2019

RODILA MAJKA TALIJANA Kandidat za državnog ministra Draško Aćimović objasnio svoje italijansko porijeklo

“Iako donekle mogu razumjeti političku borbu loših ljudi vođenu najmizernijim i najprljavijim sredstvima jer nemaju ništa čime bi se mogli pohvaliti da su uradili, ipak ovolika količina netočnih informacija, uvreda i laži koje su plasirali na moju adresu prevršila je svaku mjeru”, kazao je Aćimović.

U  priopćenju, između ostalog, navodi da je napravio najveću firmu za financijsko posredovanje u Istočnoj Evropi u području osiguranja i financijskog poslovanja.

“Iako me prozivaju zašto sam se izjasnio kao Italijan i da sam lažan, činjenica je da moje rodoslovlje ide po maminoj liniji, koja je i dobila ime na osnovu bake Marije Nanut, vjenčano Klindić, Ljiljana-Marija Klindić. Cijela naša porodica, sa te strane, živi u Provincia di Gorizia, Friuli-Venezia Giulia, Italia i vrijedni su privrednici. Otac moga oca je Srbin Nikola, a majka mu je bila Vasilisa. Mamina mama Amalija je rođena Bugarka sa korijenima i u raznim religijama. Pravoslavac sam, vjerujem u Boga i poštujem sve religije”, navodi Aćimović.

Smatra da je sistem izjašnjavanja za funkcije u BiH diskriminativan i da je presuda suda u Strazburu “Sejdić -Finci” to jasno dokazala.

“Ako imate u porodici više nacija, naroda, religija, zar morate prebrojavati krvna zrnca i psihološki deformirati djecu da rastu u raznim “torovima”, sa predznacima na čelu prema kojima moraju naprimjer oca voljeti, a majku ne jer im se vjere i nacije ne poklapaju umjesto da ih odgajate da budu dobri ljudi”, dodaje on.

Kaže da je vratio ambasadorski mandat iz protesta i želje da skrene pažnju na nepravilnosti u sistemu i odnosu prema diplomaciji i Evropskoj Uniji, što, tvrdi, nije nikada uradio ni jedan funkcioner u BiH.

Kaže da nije nikakav NATO lobista ali smatra da naša država treba biti kao i Srbija koja ima puno bolju saradnju sa NATO nego BiH i to je jedan od osnovnih razloga da svi investitori idu u Srbiju, a ne u BiH.

“Ako želimo biti dio Europe i živjeti bolje i imati veće plate i penzije i imati zaposlenost na visokom nivou, onda trebamo početi raditi”, poručuje se, između ostalog, u otvorenom pismu, prenosi klix.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare