Published On: Pon, ožu 4th, 2013

RK Herceg ostvario pobjedu u premijernom nastupu Prvenstva BiH

Jučer je u Ortiješu Ragbi klub Herceg odigrao prvu utakmicu u Prvenstvu BiH u ragbiju. U svom prvom službenom nastupu, ragbijaši Hercega su ostvarili pobjedu nad kombiniranom momčadi TRK-a iz Tešnja, RK Warriorsa iz Nemile i RK Gladijatoraiz Dervente. Za RK Herceg je nastupilo i nekoliko igrača iz omladinskog pogona RKTomislav iz Tomislavgrada.
 
Igračka postava RK Hercega se ustalila, a vidljiv je i ogroman fizičko-taktički napredak momčadi. Zasluge za ovo podjednako pripadaju igračkom kadru koji je u teškim uvjetima uspio odigrati velik broj prijateljskih utakmica i uključiti se u Prvenstvo BiH, te treneru Miri Borasu koji je vrlo dobro pripremio i uigrao ekipu. Prošlog tjedna, RK Herceg je u Pločama ostvario svoju prvu pobjedu, a jučer i svoju prvu pobjedu u službenim natjecanjima.
Pred oko 100 gledatelja RK Herceg je u prvom poluvremenu skorovima Roberta Škobića i Darka Rajiča ostvario visoko vodstvo, ali se gostujuća ekipa uspjela vratiti u susret skorom Aldijana Sinanovića. Trener Boras je u drugom poluvremenu bio primoran uvesti ozlijeđenog Domagoja Benu, bivšeg ragbijaša londonskog Hackneya koji je svojim skorom postavio konačni rezultat. RK Herceg je ostvario pobjedu od15:10. Skorove za Herceg su postigli Robert Škobić (5), Darko Rajič (5) i Domagoj Beno (5). Za goste, skorove su postigli Aldijan Sinanović (5) i Melvin Baručija (5).
 

Susret je sudio Marijo Sabljić.
Za RK Herceg su nastupili: Marko Zovko, Gabrijel Kajtazi, Josip Vukoja, Boris Aničić, Igor Prskalo, Vinko Perić, Vjeko Babić, Sandro Mišić, Goran Srzić, Davor Konjevod, Kristijan Marić, Darko Rajič, Zoran Pandža, Ivan Marić, Robert Škobić, Fabijan Martinović, Igor Hojlaš, Domagoj Beno, Andrej Senkić, Ivan Matić, Stipe Jurić i Mijo Baković s trenerom Mirom Borasom.
bljesak.info