Published On: Sub, svi 28th, 2022

RJEŠENJE ZA BIH: Izetbegović će pristati na izmjene izbornog zakona ali pod uvjetom da se zakon zove “Zakon o pozivu na džihad”?

Veliki dio građana naše zemlje, onih sekularnih, probosanskih, koristeći građansku kulturu življenja, probosansku toleranciju, probosanski multukulturalizam i probosansku autohtonost BH kulture življenja na ove izbore izlaze kao na džihad svih džihada, s izbornim sloganom “U pamet tolerantni građani”.

Džihad je  doista autohtona i jako, jako stara bosanska kutlura. Puno starija od bureka i ćevapbžinice kod Želje. Stara ko stotine Ajvaz Deda. Ona  je tu oduvijek no samo pravi, točnije Bosni najvjerniji narodi i narodnosti baštine njenu autohtonost. (Bošnjaci, Arapi, Jordanci, Turci, Čečeni, Alžirci, Tunižani, Libijci, Egipćani)

Te narode i narodnosti u BIH nazivamo autohtonim narodima, ili narodima boljima  od našeg.

Ljubomorni smo što nismo kao oni, i nastojimo to biti. No prokletstvo naše genocidne narodne svijesti, naprosto nam to ne omogućuje. Jednostavno smo lošiji od svih, pa tako i  njih.

Mnogi kada optužuju SDA da je radikalna islamistička stranka, koja je odškolovala čak 4 napadača na WTC, koja je izdala Bosnu i njenu kulturu, uvodeći tu radikalni bliskoistočni islamizam, pojma nemaju što pričaju. Nema partije koja više baštini povijest BIH od SDA.

Povjesničari su prve primjerke džihada zabiležili u bosanskom paleozoiku, brončana kultura u okolici Tuzle svjedoči nam također da su ljudi bili džihadisti. Izum baruta u Kini, posljedica je činjenice da su kineski trgovci netom prije toga proučavali mlade džihadiste u Zenici, koji bi se vikendom dizali u zrak, ili bi u dženet slali susjede.

I tijekom ranog srednjeg vijeka bosanski banovi išli su u džihad ako ne doma onda u neke strane ratove. Džihad je jednostavno bio hit,  a ban Kulin na arapskom znači upravo to – Džihad. Dakle on je Džihad ban. Pa i samo ime Bosna dolazi od arapskokazahstanske riječi Borat Sansa što u prijevodu s  kazahstanskog znači Ratnik Božji.

Stjepan Tomašević je također bio zakleti džihadist a nesretni El Fatih, taj prokleti turist iz Turske, odsjekao mu je glavu, doduše slučajno i nenamjerno dok mu je pojašnjavao kako da dođe do Meke i Medine i obavi hadž.

El Fatihov mač nije bio naime u koricama a  on mu je na mapi  ovješenoj o zid,  upravo mačem pokazivao putove hadža i u jednom trenu nije primjetio da se Stjepan približio plakatu hotijevši vidjeti iz bližega serpentinu na papiru koja se poteže poviš Stambola u smjeru Meke, i taman kad je Sultan rekao “vidiš bolan” i okreno se da pogledom usmjeri Stjepana, odjednom je spazio kraljevu glavu na podu si izrazito zbunjenim izrazom lica”. Mač koji su sultanu oštrile najskuplje osmanske kovačnice, doslovce je  prošetao kroz sveti kraljev vrat i naš nesretni kralj bosanski nije nažalost mogao obaviti hadž. Što je zapravo najveća tragika srednjovjekovne bosanske države. Kralj s Papinskom krunm, koji ulazi u Meku da obavi hadž bio bi povijesni događaj a Bosna bi postala most između Istoka i Zapada.  Vodilja pokreta nesvrstanih svog vremena.

U čast tragičnij smrti Stjepanovoj, El Fatih je potom dao pobiti svo kršćansko plemstvo i prinjeti ih na oltar domovine. Da nitko nikada više ne usudi se nasljediti prijestolje tako velikog čovjeka. A i kao žrtvu bogovima paganskim, za nesretnu smrt našeg nesuđenog hadžije Stjepana, bogovima kojih je u to vrijeme u Bosni još mnogo bilo. I tražili su svoj danak.

Tako je nestala srednjovjekovna bosanska država. Na krvi bosanskog plemstva. I u tom stanju postmortem džihada ostajala je punih 5 stoljeća, da bi se ponovno rodila kako drugačije nego džihadom! Čudom pobjede džihadističke vojske koju će voditi treći kalif. Prvi našeg vremena. Osama Bin Laden. Dok će mu politički namjesnik za Bosnu biti Alija Izetbegović.

Džihad je dakle dio naše tradicije. Džihad smo mi i on je tu s nama. Zato su džihadisti dio SDA diplomacije (Abu Meali), zato Šefik tvrdi da džihadistička armija nije činila zločine, jer prema džihadu sve ono što je činjeno, nije zločin. Sve je to dopušteno i u skladu s vjerskim pravima.

90-ih godina Čudo otpora džihadom je slavno obranilo našu zemlju od nas nevaljalih naroda te zemlje. Ako se narodom uopeć mi, nevaljali, genocidni, uzpovskim uopće smijemo zvati.

I umjesto da nas istrijebe, jer smo to zaslužili, milost džihada, opet je pobijedila smu sebe. Doista,  velika je. Ko hotel Jadran u Tučepima, ko dva hotela Maestral u Podgori. Ko deset hrvatskih putovnica. Ko koridor do Goražda i 50 Bihaća i 14 oslobođenih Jajaca.

Kleklnimo pred tim džihadom i tim džihadistima.

Jer oni u biti  žele da nam daju šansu da postanemo kao oni.

Da uspijemo ono što Stjepan Kralj nije uspio. Da postanemo hadžije, plemeniti poput našeg kralja,  i da potom shvatimo svu puninu džihada.

Džihad je dakle doista neodvojiv od Bosne i probosanskih snaga i zapravo je pitanje neusvajanja izbornog zakona prilično jasno. Stoga ovdje iznosimo i konačno rješenje te trakavice na koje će SDA sigurno pristati:

Ne treba se taj zakon nit usvajati ako će se zvati Izborni zakon. Sve dok Hrvati ne pristanu da ga se imenuje Zakonom o Pozivu u Džihad, Bakir ne treba pristajati na pregovore.

Schmidt mora, dakle MORA, blokirati svaku provedbu Ustavnog suda BIH ako se ona protivi džihadu. I Kuranu časnom. Ili nek ide kući.

BIH zaslužuje biti prva zemlja svijeta koja će imati Zakon o pozivu na džihad.

Jer eto, u našoj kulturu, nepokorena duša bosanske žene progovara, da izbori nisu izbori, nego da je to džihad svih džihada.

Potom znamo da cijela akademska zajednica šuti, kurve i kurviši iz NGO sektora šute, šute strane diplomate, šuti OHR, šute feministice, šute patrijarsi, šute fratri bolan, oni koji su vječno vegeta svemu i ugrađuju se u sve.

  • Što je ta šutnja redovno grlatih nego odobravanje?
  • Što nas onda spriječava da našoj zemlji vratimo džihad u dio njenog pravnog identiteta?

Smrt Izbornom zakonu, živio nam džihad!

poskok.info

guest
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
AC/DC
AC/DC
1 mjesec prije

Meni nikad nije bilo jasno kako netko može slavit bosanske kraljeve (plemstvo) i ujedno one koji ih pobiše???
Sad tek vidim da je bio “nesretni događaj”!
Znači one koji pređoše na okupatorsku vjeru
ne smijemo više zvati “suncokretima”!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
1 mjesec prije

Ni meni nije jasno kako neko moze poticat od bosanskih kraljeva a onda uzeti ime hrvat od drzave protiv koje su se ti njihovi kraljevi borili…nije mi to jasno nikako

Faraon Murat
Faraon Murat
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Jesi ljubomoran,mi se još uvijek zovemo Katarina,Tomislav,Tvrtko….a ti Sulejman i Mehmet.
Laž je kod vas u genetskom kodu,vas nazivati suncokretima je čak kompliment
Vi ste podmukli,pokvareni ološ

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
1 mjesec prije

Lajk

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
1 mjesec prije

To su gnjide koje treba protjerati i satrati.Sarajevo je leglo ZLA i nacizma.

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
1 mjesec prije

a da vi hejteri Bosne prosetate do matice…onako lagano,opusteno

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Poglup si ti malo više .

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
1 mjesec prije

Ma može kod njih sve,nisi ih vidio kako sole lubenicu.I to može.Diglu su spomenik kod Sanskog Mosta Sultan Fatihovim vojnicima koji su izginuli pokusavajuci da osvoje Stari Kamen Grad utvrdu koju su čuvali njihovi pradidovi.I ujedno imaju spomenik u Sarajevu Kralju Tvrtku Kotromanjiću.Staviće oni i spomenik Bidenu i Putinu ako im je u interesu.Sve može.

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
1 mjesec prije

dizali smo i dizat cemo ,kakve to veze ima sa vama iz susjednih zemalja?

Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Je,bo nas bakir i j,eb,aće nas za 50 god gladi, IZOLACIJE, MI MUSLIMANI ĆEMO GA DOKITI DO BESVIJESTI

SRBO
SRBO
1 mjesec prije

Bakir je nas igrac…dok je on tu mi i hrvati sretni

Last edited 1 mjesec prije by SRBO
legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Uzepe bolesnike nista vise ne boli od dzihada.🤣🤠

Allah je velik - američki šuupak je još veći!
Allah je velik - američki šuupak je još veći!
1 mjesec prije

Ako se moju malenkost pita 🙁 – Bakir i njegovi islamisti su dugoročno najbolje rješenje za nas BiH ćaafire 😉 – uz Allahovu i Bakirovu pomoć ova zemlja se je već davno raspala 😎 ali anglosaksonsko-germanski smraadovi održavaju Nakaradnu Državu na haparatima 🙁 …

Osim toga, zar nemate bar malo empatije za Baketa <3 🙁 – zamislite samo kako je njemu teško svaki dan lagati da voli svekoliki ćafirluk, Velikog i Malog Šejtana <3 🙂 <3 🙂 – a svi znamo koliko nas muslimani duboko i iskreno mrze 🙁 ?! Da ne dužim – Bakir je muslimanski Oskarovac 😎 – ćulap sa glave dole i pozdrav za Baketa 😎 !

Allah je velik - američki šuupak je još veći!
Allah je velik - američki šuupak je još veći!
Šta ti kažeš na ovo?  Allah je velik - američki šuupak je još veći!
1 mjesec prije

ps Šaćir-efendijo 😎 , Zliky, tekbir-ekipa 😎 , kažite pošteno – jesam li sada zaradio i sevapa i Dženneta 😎 😎 ?!

Alaj-beg
Alaj-beg
Šta ti kažeš na ovo?  Allah je velik - američki šuupak je još veći!
1 mjesec prije

Slazemo se ovaj put.
S Baketom na celu i za Baketa a krivousti da ugasi nostalgiju,opet 9 kanuara u skupstinu genozidnog entiteta.
Kako god,sve vas je manje i nestajete.
To je istina ma koliko smajlica ovdje postavio😎😉😎

Allah je velik - američki šuupak je još veći!
Allah je velik - američki šuupak je još veći!
Šta ti kažeš na ovo?  Alaj-beg
1 mjesec prije

Gazijo moj <3 🙂 – drago mi je da smo podesili koordinate i da konačno zajednički tekbiramo za Baketa 😎 !

Što se tiče nestajanja 🙁 – istina je da je kod nas Hrvata zavladala notorna neheebica 🙁 – pred matičara neće više nitko 🙁 a u porodiliše po prinovu još manje 🙁 🙁 ali ni kod ostala 2 naroda nije puno bolje 🙁 . Braća Srbi sve slabije takare 🙁 – a i to rade samo rekreativno 🙁 – a jedino još Bošnje pomalo takare 😎 ali samo iza ćoška i kad im nitko ne viri 🙁 ! Da ne dužim, nestajemo mi svi skupa 😉 – rahat patnja pa tko duže izdevera 😎 !

Loš đak
Loš đak
1 mjesec prije

A jeste kreativni! Da bi privukli pažnju kada govorite o nekom Bošnjaku,muslimanu ili ateisti,tu se obavezno dodaje:džihad,isil,mudžahedini,islamisti,kalifat I sl.Izuzetak je bio onaj bosanac,musliman koji je pronašao ostatke nekadašnje kat. crkve I odlučio da je sam dovrši.Često naslov I tekst nemaju nikakve veze.

Alaj-beg
Alaj-beg
Šta ti kažeš na ovo?  Loš đak
1 mjesec prije

Ovdje su se skupili najveci Pavelicevci,koljaci uzepeovski i cuvali Kostane i ostalih “humanitarnih centara” po kamenjaru.
Osmica radi punom parom i kad dodje vrijeme bice,pronaci,procesiirati i egzekutirati

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Alaj-beg
1 mjesec prije

Kako reče gradonačelnik Zenice:”Bakir je prirodno glup”!
Zamisli sada kakav je “osmica” sa ugostiteljskom školom?
BiH je dobro funkcionirala u Yu jer su na čelnim mjestima
bili Srbi i Hrvati, danas pod vašom upravom bez međunarodne zajednice prestigli bi i afričke zemlje po ne razvijenosti!
Kod nas kažu vi bi i polugu slomili.
Nemate vi kapacitet za takovo nešto!
Zato je i u Dejtonu ostavljena mogućnost konfederacije Federacije sa Hrvatskom što bi vama pomoglo da se oslobodite arapskom utjecaja koji ako ostane će vas na kraju doći glave.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
1 mjesec prije

Ko će to njima objasniti tz bukovim glavama .
Bošnjaci se samo vrte oko prošlosti .Oni nikako da krenu naprijed .Umjesto da uđu u kofederaciju sa Hrvatskom i da idu naprijed ,oni se zacementirali na jednom mjestu i ne miču odatle .
Na kraju će ostati sami ili kako se u narodu kaže goli ko tići.

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Da nisu takvi nebi prije dvadesetak godina
referendumom glasali o nazivu “naroda”!
Ne siječam se da im je netko u YU branio
da se zovu današnjim imenom.
Nije se uklapalo u ratne ciljeve
“hiljadu-ljetnog” naroda!

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
1 mjesec prije

Srbi i Hrvati u Bosni su POSRBLJENI i PORVACENI BOSNJACI..dijaspora

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
1 mjesec prije

Javljas se iz RSK..

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Alaj-beg
1 mjesec prije

Slama je to aj laj begova…da su bogdom Pavelicevci …

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Dodik ponovo pisha po uzepeovcima,podrzao optuznice protiv hr pilota.
Ovi vicu nema veze,mi smo sad braca.🤣🤣
Komedija.

Srbče
Srbče
1 mjesec prije

MA možete se natezati narednih nekoliko mjeseci sa tim promjenama zakona.Ali SDA vam je rekla da nema promjena do izbora.Tek kad pobjede onda možda sjednu za sto.Ako sad bilo šta popuste.Gotovi su na izborima.I o vako sjde na klimavim stolicama.Sve su podredili sebi jos samo da postave podobne brojače glasova.A to je teško.

Nije Jozo
Nije Jozo
1 mjesec prije

UĆA KENJAC