Published On: Sri, sij 30th, 2013

Rimac isporučio 1. svjetski električni ‘supercar’ s preko 1000 KS!

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, potvrdio je kako su danas isporučili prvi električni supercar s više od 1000 konjskih snaga svom prvom kupcu! Radi se o modelu temeljenom na originalnom konceptu Concept_One po kojem su Rimac i njegov tim postali poznati širom (automobilskog) svijeta. Ovo je ujedno prvi automobil proizveden u Republici Hrvatskoj izvezen u svijet – navodi Rimac!
Na žalost, kupac nije htio da pokažu točno kako modificirani model izgleda, ali je Rimac otkrio kako im je trebalo 4 mjeseca za produkciju. Rimac je na svom osobnom Facebook profilu objavio sljedeću poruku, ujedno se ispričavši što zadnjih tjedana nije odgovarao na emailove i pozive:
Unatoč nedostatku bilo kakve podrške i svim preprekama (o ovom se nadam jednom napisati knjigu) smo ipak uspjeli. Danas smo isporučili prvi električni superautomobil kupcu i istovremeno izvezli prvi automobil proizveden u Hrvatskoj. Apsolutno nitko nije vjerovao u moju viziju osim moje obitelji, tima i naravno Monike. Hvala! Pred nama je još dug put ali svaki put počinje prvim korakom.
Ne brini, Mate, opraštamo ti – i čestitamo cijelom timu! 🙂 Više o Rimcu i njihovom proizvodu možete doznati na službenoj web stranici.
(netokracija.com)