Published On: Pon, ožu 31st, 2014

Riješen misterij belgijske svjetleće Gospe

Misterij kipa svjetleće Gospe, i to one belgijske, je riješen. Tim znanstvenika sa sveučilišta u Liegeu je otkrio kako je Gospa svjetlila u mraku zbog toga što je bila premazana cinkovim sulfidom.
Dr. Rudi Cloots je izjavio: „Ova kemikalija ima luminozni efekt i to je razlog čudne svjetlosti. To nije nikakvo čudo“.
Ali Cloots nije mogao objasniti zašto je trebalo proći 15 godina prije nego što je kip zasvijetlio. Nakon što je kip pronađen sredinom siječnja, lokalna policija je morala uvesti mjere sigurnosti nakon što su se tisuće hodočasnika počele slijevati u selo Jalhay. Preko pet stotina ljudi dnevno je posjetilo kuću starijeg bračnog para u kojem je kip počeo svijetliti.
Četvero hodočasnika tvrdi da su njihovi fizički nedostaci izliječeni nakon što su se našli u blizini Gospe, ali su lokalne katoličke vlasti ipak ostale suzdržane u tvrdnjama postoji li prirodno ili vjersko objašnjenje svijetljenja kipa.
Kip predstavlja ‘Gospu iz Banneuxa’, obližnjeg sela u kojem je 1933. djevojka navodno vidjela Gospu. Ovo mjesto posjećuju hodočasnici iz cijele Belgije, iako belgijska Katolička Crkva nije službeno potvrdila ukazanje.