Published On: Uto, lis 6th, 2020

Rihanna se ispričala muslimanima nakon što su je napali zbog pjesme: Teško mi je

NAKON što se našla na udaru kritika zbog pjesme koju je puštala tijekom svoje modne revije donjeg rublja, a koja je sadržavala sveti islamski tekst hadith, popularna pjevačica Rihanna javno se ispričala svim muslimanima te je priznala pogrešku.

“Želim se zahvaliti muslimanskoj zajednici što je ukazala na veliki propust koji se slučajno dogodio tijekom revije Savage x Fenty. Ispričavam se zbog ove nepromišljene pogreške. Svjesna sam da smo povrijedili našu muslimansku braću i sestre i teško mi je zbog toga. Nadam se da je svima jasno da ovo nije bilo namjerno i da se ne rugam tuđim religijama i božanstvima. Pobrinut ću se da se ovakvo što ne dogodi u budućnosti. Hvala za oprost i razumijevanje”, napisala je na svom Instagramu.

Osim Rihanne ispričala se i londonska producentica Coucou Chloe, čija se pjesma Doom našla u srcu skandala.

“Duboko se ispričavam svima koje sam uvrijedila svojom pjesmom. Sporne dijelove koji se čuju u pjesmi preuzela sam s interneta i nisam znala da se radi o hadithu. Preuzimam punu odgovornost jer nisam na vrijeme proučila o čemu tekst zapravo govori”, napisala je na Twitteru.

Podsjetimo, u pjesmi se mogao čuti tekst koji je, prema vjerovanju muslimana, izgovorio prorok Muhamed tijekom svog života. Pjesma Doom pak govori o sudnjem danu i povratku Isusa. Iako je pjesma na reviji ubrzana pa je hadith teže prepoznati, oni koji ga poznaju shvatili su brzo o čemu je riječ, a brojni Rihannini obožavatelji nisu skrivali koliko su razočarani ovim potezom.