Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Republikanski predizbori u SAD-u: Rat protiv džihadista i Obamina “politička korektnost” u središtu rasprave

Must Read

LAS VEGAS –  Rat protiv džihadista Islamske države (IS) i prijedlog Donalda Trumpa da zabrani ulazak muslimanima u SAD dominirali su petom raspravom kandidata na predizborima republikanaca u utorak u Las Vegasu.

“Amerika je u ratu”, objavio je senator Teksasa Ted Cruz. “Naša sloboda je napadnuta”, rekao je Jeb Bush. “Naša zemlja je izvan kontrole”, rekao je Donald Trump, milijarder koji vodi u anketama, u raspravi između devet kandidata u hotelu The Venetian koju su obilježile posljedice napada u Parizu i San Bernardinu.

Kandidati su jedan za drugim nabrajali terorističke, islamističke, radikalne, džihadističke prijetnje zauzevši se, kao i nakon napada 11. rujna 2001., za odgovarajuću ravnotežu između nacionalne sigurnosti i zaštite individualnih sloboda i privatnog života, te obećavši čvrstoću i odlučnost spram navodne slabosti demokratskog predsjednika Baracka Obame.

Jedini glas koji je izrazio neslaganje na tu temu bio je onaj senatora Randa Paula, predstavnika liberalnog krila Republikanske stranke. “Kad isključimo neke vjeroispovijesti, kad cenzuriramo Internet, teroristi su pobijedili”, rekao je on.

Kandidati su se okomili na zajedničku metu – Baracka Obamu, po njima opsjednutog “politički korektnim”, koji je oslabio američku obranu, primjerice prihvaćajući sirijske izbjeglice. kraj teksta

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -