Published On: Čet, stu 14th, 2019

REPUBLIKA HRVATSKA I BOŠNJAČKA: Bošnjaci trebaju dobiti konstitutivnost u RH kao i svog člana predsjedništva!

Ako je točan podatak, koji je iznio bivši Čovićev savjetnik Kljujić. ali i ugledni Ivo Banaglu, a nitko ga u RH ne negira, da je za nezavisnu RH živote dalo 1100 Bošnjaka u RH, onda je vrijeme da Hrvati iz BiH, koji su Bošnjacima dali nezavisnu BIH, prepustili člana Predsjedništva ,omogučili legalnu trećinu u Domu naroda, trećinu u diplomaciji, te kao žrtve na oltar domovine prinjeli Krešimira Zubaka,  Vladu Šantića, ministra Leutara, osmero viteške djece, Obitelj Anđelić, Grabovicu, Uzdol, zatraže da se Bošnjacima u RH odobri član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, da im se da konstitutivnost ,  zajamči kao trajna kategorija, po cijenu da svi Hrvati isele iz RH,  a a da arabica uz latinicu postane službeno pismo te da se na laništu u Areni svake godine održavaju Dani turskog djeteta i obilježava slavna pobjeda naših sultana na Krbavi nad buržoazijom koja je mučila hrvatske seljake i sirotinju. Te da se taj dan u RH obilježava kao Dan Slobode i ponosa i slave.

Zašto to tvrdimo?

U RH je na nominalno hrvatskoj strani poginulo 13.914 osoba.

Stjepan Kljujić i SDA tvrde da je od tog broja 1100 Bošnjaka.

Ukupan broj Bošnjaka u RH je prema zadnjem popisu 31.479 Bošnjaka ili 0,73% od ukupne populacije.

0.73% ukupne populacije dalo je 7.9% žrtava na nominalno hrvatskoj strani.

Taj nevjerojatni postotak kao da netko prešućuje. Jesmo li mi svjesni o kakvom se herojskom djelu radi?

Niti jedan narod, niti jedna grupa ljudi u Hrvatskoj nije dala toliki postotak poginulih.

Štoviše toliko Bošnjaci nisu ginuli ni za BIH. 68.101 Bošnjaka, vojnika i civla poginulo je u ratu u BIH. Što čini 3.5% od ukupnog bošnjačkog stanovništva. Što će reći da su u BIH u kojoj je bio daleko krvaviji i brutlaniji rat, i u kojem su Bošnjaci bili izloženi masovnim progonima, poginulo duplo manje, postotno, Bošnjaka od broja u Hrvatskoj.

Ako se uzme da su svi ostali poginuli u Hrvatskoj bili Hrvati, iako nisu samo Hrvati, imamo podatak da je 12.814 Hrvata poginulo u RH za Hrvatsku. U odnosu na ukupan broj Hrvata 1991.  koji je bio 3.736.356 to čini tek 0.3% od ukupnog broja Hrvata u RH 1991.

Ukratko 0.73% građana RH (Bošnjaci) dalo je za Hrvatsku 3.4% od ukupnog broja Bošnjaka u RH dok je hrvatska strana u ratu u RH (Hrvati) dala ukupno 0.3% od ukupne populacije Hrvata.

Taj postotak je čak i manji ako se uzme u obzir da na hrvatskoj strani nisu bili samo etnički Hrvati, nego i drugi građani RH (lojalni Srbi, Albanci i jedan Francuz, te mnogi Hrvati iz BIH upisani kao žrtve u RH)

No ako se uzme 0.3% kao mjera to bi značilo da su Bošnjaci u RH dali 10 puta više žrtava za Hrvatsku od samih Hrvata.

Dakle mi postavljamo pitanje – ako je jedna etnička manjina u RH ginula 10 puta više. a očito jeste, jer taj broj nitko ne negira, za Hrvatsku, od same Hrvatske, zašto se do sada već nije u Saboru RH izglasala konstitutivnost Bošnjacima i zašto Željko Komšić ne bi bio istovremeno predsjednik Hrvata u BIH te predsjednik iz reda bošnjačkog naroda u RH?

Brojevi su neumoljivi a slava Bošnjaka u RH trajna

Vjerujemo da će Vesna Pusić podržati ovu plemenitu ideju i Hrvatskoj podariti jedan posve nov i multietnički karakter. Vjerujemo da će vakat doći za ovako nešto.

Nikada u povijesti čovječanstva jedan narod,jedna etnička manjina nije dala tolike žrtve za državu , nacionalnu državu drugog naroda, koliko Bošnjaci za Hrvatsku.

Nek se odsada zove Republika HrvatskoBošnjačka. Ili HB republika. HR HB možda najbolje tako…

Što god da se odluči , smatramo da RH pod hitno dekretom treba svim Bošnjacima u BIH automatski odobriti RH državljanstvo i EU putovnice. Sramota je da do sada nije. Vukovar te se stiti Pantovčače.

Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare