Published On: Čet, kol 23rd, 2018

REPRESIVNE MJERE Na sastanku u Posušju dogovoreni načini sprječavanja ilegalnih migracija

 

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj situaciji i mjerama koje se poduzimaju u sprječavanju ilegalnih migracija i drugih nezakonitosti.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, načelnica Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo Viktoria Damjanović i rukovoditelji unutarnjih jedinica tog ureda 22. kolovoza održali su radni sastanak u Posušju s policijskim ravnateljem Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zapadnohercegovačke županije Milanom Galićem i policijskim ravnateljem MUP-a HBŽ-a Ilijom Jakićem.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj situaciji i mjerama koje se poduzimaju u sprječavanju ilegalnih migracija i drugih nezakonitosti, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Sudionici sastanka dogovorili su načine suradnje na sprječavanju ilegalnih migracija kroz koordinirano djelovanje i postupanje, sačinjavanje zajedničkih planova te pružanje pomoći službenicima Granične policije BiH u skladu s njihovim zahtjevima u pojedinim situacijama.

“Od 1. siječnja do 31. srpnja 2018. godine na području Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo u ilegalnom prelasku državne granice otkrivena su 602 ilegalna migranta koji su najčešće iz Afganistana, Sirije, Pakistana, Iraka i Irana, te teritorij BiH pokušavaju koristiti kao tranzitno područje za odlazak u zemlje Europske unije”, izjavio je direktor Galić.

Galić je dodao kako Granična policija BiH od listopada 2017. godine poduzima mjere u skladu s Planom vanrednog angažiranja policijskih službenika i opreme u zonama odgovornosti jedinica koje su izložene pojačanom migracijskom pritisku, a koji podrazumijeva maksimalno angažiranje raspoloživog ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava.

Istaknuo je i da su ilegalne migracije u nadležnosti više organa u BiH te da Granična policija BiH poduzima niz preventivnih i represivnih mjera i radnji u cilju nadziranja državne granice: patrole, nadzor i promatranje, prikupljanje obavještajno-sigurnosnih podataka, postavljanje zasjeda i kontrolnih točki, zaprječivanje mjesta pogodnih za ilegalne prelaske državne granice te provođenje operativnih akcija i mješovitih patrola uz zajedničku državnu granicu BiH sa susjednim zemljama, prenosi Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare