Published On: Uto, velj 16th, 2021

Reper Buba Corell i njegov rođak terete se za nasilničko ponašanje

MUP Kantona Sarajevo priopćio je detalje jučerašnjeg okršaja u naselju Stup zbog kojeg je uhićen poznati reper Buba Corelli (Amar Hodžić) i njegov rođak Omar Curić.

Oni su se, kako piše Faktor, oko 16.30 u ulici Džemala Bijedića sukobili s Emirom Kundom i Adnanom Pirićem, koji su tom prilikom zadobili ozlijede nanesene u tučnjavi. Liječničku pomoć im je ukazala ekipa zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, nakon čega su prevezeni u KUM KCUS-a

– Kod A. P. su konstatirane teške tjelesne ozlijede u predjelu lijevog ramena, dok su kod E. K. konstatirane lakše tjelesne ozlijede, a one nisu nastale djelovanjem iz vatrenog oružja – kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Dežurni tužitelj slučaj je okarakterizirao kao događaj s elementima krivičnih djela izazivanje opće opasnosti, nanošenje teških tjelesnih ozlijeda, nasilničko ponašanje, te posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Curić je uhićen neposredno nakon okršaja, u 16.45 sati, u ulici Dr. Silve Rizvanbegović. On je od sebe odbacio dva pištolja i okvir sa streljivom.

Corellija su pripadnici treće PU oko 22.55 sati u Ljubljanskoj ulici zaustavili u “audiju Q7”, koji je pretresen, a on je uhićen.

– Osobe O. C. i A. H. su predane u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenih krivičnih djela – naveli su iz policije.

Motivi ovog sukoba još se utvrđuju, a ono što je poznato je da su skoro svi akteri događaja odranije poznati policiji.

Amar Hodžić, alijas Buba Corelli, u rujnu 2019. godine osuđen je na godinu zatvora zbog rasturanja narkotika, nakon što je u Kantonalnom sudu u Sarajevu priznao krivnju, podsjeća Faktor.

On je tada optužen u sklopu grupe od 11 osoba, koje je uhitio FUP još 2015. godine.

– Optuženi su drogu čuvali u stanovima, poslovnim prostorima, kućama i automobilima, nakon čega su je prepakivali u manje paketiće za uličnu prodaju – navodilo se u optužnici protiv ove grupe.

Emir Kundo, koji je u ovoj tuči zadobio lakše ozlijede, uhićivan je zbog ranjavanja tada maloljetnog Edhema Šljive u ožujku 2016. godine u najprometnijoj sarajevskoj ulici Ferhadija.

On je tada iz pištolja “šestice” prema Šljivi ispalio nekoliko hitaca, teško ga ranivši u stomak i nadlekticu zbog čega je operiran u KCUS-u.

U svibnju 2018. godine bio je u bjekstvu nakon pucnjave u kojoj je ranjen B. M. u naselju Nova Otoka.

Adnan Pirić, koji je teže ozlijeđen, sin je muškarca kojem su na Novoj Otoci eksplozivom raznesena vozila u garaži, a tada su se spominjali neki odranije neraščišćeni računi./HMS/