Published On: Sri, srp 17th, 2019

Rekonstrukcija Vlade RH: Plenković smijenio Murganić, Žalac i Tolušića

Oko 20 sati završila je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Trajala je oko sat i pol i na njoj je predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković predstavio svoju kadrovsku križaljku rekonstrukcije Vlade RH.

Sve je gotovo, bit ćete zadovoljni, rekao je Plenković.

Na njoj je, doznajemo, premijer Andrej Plenković otkrio koji ministri odlaze iz Vlade, a tko će biti novi članovi.

HRT-u je potvrđeno da ministricu Gabrijelu Žalac mijenja ministar Marko Pavić. Ministra Pavića mijenja Josip Aladrović, ravnatelj HZMO-a. Tolušić odlazi i mijenja ga džavna tajnica u njegovom ministarstvu Marija Vučković. Također iz Vlade odlazi i ministrica Nada Murganić, a mijenja ju saborska zastupnica Vesna Bedeković. Na mjesto ministra vanjskih poslova dolazi Gordan Grlić Radman. Na upražnjeno mjesto ministra državne imovine na koje je u ponedjeljak ostavku dao Goran Marić stiže Mario Banožić. On je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Prethodno je u Banskim dvorima održan je uži kabinet Vlade. Na sastanku su bili i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Postavlja se pitanje kada ćemo doznati tko će sve biti obuhvaćen rekonstrukcijom.

Zgradu Vlade prva je napustila ministrica Nada Murganić, koja je izjavila da je riječ o radnom sastanku, a zadnji su otišli ministrica Gabrijela Žalac i ministar Tomislav Tolušić. Oboje su bili bez komentara. Novinari iščekuju izjave Bačića i Jandrokovića, javlja HRT.

U Vladi RH večeras je i sastanak HDZ-a s koalicijskim partnerima.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare