Published On: Pet, kol. 11th, 2017

RAZBIJANJE BIH: Spomenik “svim braniteljima BiH” u obliku znaka jedne vojske. Jasno je i koje..


spomenik-bandera-gradacac

Na uzvišenju Bandera (kota 449m) kod Gradačca u nedjelju, 20. kolovoza, službeno će biti otkriven spomenik svim braniteljima Bosne i Hercegovine.

Spomenički kompleks zauzima površinu od 2 dunuma, a njime dominira spomenik- stilizirani ljiljan visine 16 metara s pet latica. Zamislimo reakciju da se usred Viteza otvori spomenik svim braniteljima BIH u obliku hrvatske šahovnice, ili usred Doboja spomenik svim braniteljima BIH u obliku srpskih orlova?

 

Dakle ako ovaj čin nije čin podjele i svojatanja BIH što je? No jednima je to očito dopušteno. Javno. I na svim razinama. Jer otvaranje spomenika “Svim braniteljima BIH” u simbolu pod kojim je ratovala ABIH implicira da branitelja BIH van ABIH nema.

Aktivnosti na izgradnji spomenika vodilo je Udruženje boraca “Patriotska liga” Gradačac, a financijski su izgradnju podržale vlade Federacije BiH i Tuzlanskog kantona te privredni subjekti i pojedinci.

Podršku izgradnji spomenika braniteljima Bosne i Hercegovine dala je i Islamska vjerska zajednica i sam reisu-l-ulema Husein ef.Kavazović koji je pokrenuo inicijativu da se taj spomenik proglasi dovištem Domovini.

Otvaranju spomenika prethodit će niz vjerskih aktivnosti a najavljen je dolazak reisu-l-uleme Husein ef.Kavazovića, člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, federalnog i županijskog premijera Fadila Novalića i Bege Gutića, te drugih dužnosnika sa svih razina vlasti, prenosi Fena.

 

 

Komentirajući ovu inicijativu Reisu-l-ulema je izjavio:

“U protekloj agresiji na našu domovinu Bošnjaci su bili njena najveća žrtva ali je njihova borba za opstanak i slobodu u nezavisnoj BiH kao državi svih njenih građana i naroda u nasljeđe budućim generacijama ostavila dokaz hrabrosti i odlučnosti koji treba biti zalog njene opstojnosti. Od suštinske važnosti je da se u našem narodu ne razvije “mentalitet žrtve” koji stvara osjećaj nemoći i beznađa. Zato uz obilježavanje svih stratišta našeg naroda moramo obilježavati i velike pobjede koje smo izvojevali i pojedinačna junaštva sinova Bosne.”

 

Tko je izvršio agresiju na BIH? Tko su druge žrtve u BIH? Nek su manje, no tko su? I od kog su nastradale? Bilo bi lijepo čuti koju o tome.

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer