Published On: Sri, srp 31st, 2019

REIS KAVAZOVIĆ Ta persona što se predsjednicom Hrvatske zove

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović u izjavi za Radiosarajevo.ba najoštrije je osudio izjavu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koja je tijekom službene posjete Izraelu, uz ostalo, nazvala Bosnu i Hercegovinu “nestabilnom zemljom” koja je “pod kontrolom militantnog islama”.

Poglavar bosanskohercegovačkih muslimana kazao je da će Islamska zajednica upozoriti svijet na njezine istupe.

“Ta persona što se predsjednicom Hrvatske zove, već je od prije poznata po svojim stavovima i pokušajima dehumanizacije muslimana. To je jedna dvolična osoba, koja po muslimanskim zemljama priča jednu priču, a u Izraelu i drugim zemljama – drugu. Radi se o političkom oportunisti i ništa više. To je najgora vrsta političara. Svjesna je toga većina Hrvata i Bošnjaka. Međunarodna zajednica je prisutna u BiH, ali i u Hrvatskoj, u kojoj jačaju neofašističke snage. Danas se sve o svakome zna, niko više nije naivan“, zaključio je reis Kavazović u izjavi za Radiosarajevo.ba. 

Podsjetimo, Hrvatska predsjednica je, uz ostalo, istaknula da je granica naša zemlje vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama.

“Ta zemlja je danas pod kontrolom militantnog islama, koji je dominantan u određivanju stavova”, rekla je Kolinda, dodajući da su neki vrlo nasilni te provaljuju ljudima u domove.

“Problem je u tome da se izbjeglice zanemaruje.”

 

Abu Hamza na slici gore sa reisom Kavazovićem  je, inače, ratni  vođa mudžahedinskih boraca u Gučoj Gori i jedan  od vođa kampa na Orašcu gdje je ritualno odsiječena glava srpskom civilu Dragoljubu Popoviću. U Abu Hamzinom kampu, odnosno, zatvoru, našli su se i ugledni travnički Hrvati, čak i časne sestre i katolički svećenici, nad kojim su se vojnici tzv. Armije BiH iz odreda El – mudžahid  nekoliko mjeseci iživljavali.

 

HISTORIJSKI SUSRET:Reis Kavazović primio Abu Hamzu- osvjedočenog prijatelja Hrvata središnje Bosne

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare