Published On: Čet, lis 10th, 2019

REIS KAO DA NE ČITA NIT USTAV NIT KURAN: “Bošnjaci samo u Islamskoj zajednici “jedan kroz jedan”, u institucijama BiH “jedan kroz tri”

Ova izjava dolazi u trenutku kada Bošnjaci kontroliraju 66% Predsjedništva i 66% diplomacije. I to treći mandat. Ukupno će to biti 12 godina.
Punih 12 godina dakle Bošnjaci će, iako nisu 66% narod kontrolirati 66% Predsjedništva i diplomacije. U predsjedništvu , uredu Komšićevom, sjedi patološki mrzitelj svega hrvatskog, koji prijeti slanjem vehabija na Jadran. Može li Kavazović zamisliti da u Džaferovićevom uredu sjedi patološki mrzitelj Bošnjaka, Hrvat koji prijeti slanjem katolibana radikala u Sarajevo?
Izgleda da Islamskoj zajednici nije dovoljno što Bošnjaci majoriziraju druge, nego je problem što tu majorizaciju moraju uraditi s etničkim , sebi poslušnim Hrvatima i Srbima.

Dodao je kako u svim drugim pozicijama u Bosni i Hercegovini Bošnjaci su “jedan kroz tri”, te da smatra da je Islamska zajednica “posljednja naša linija obrane o kojoj trebamo uvijek voditi računa”.

Ova izjava je protudaytonska. U BIH federiraju dvije konstitutivnosti, etnička i građanska. U građanskim institucijama Bošnjaci su proporcionalno zastupljeni. Tamo im ne pada na pamet postavljati etničke Srbe i Hrvate. U nacionalnim institucijama postoje kvote. No nacionalne institucije su Domovi naroda, i Predsjedništvo. Bošnjaci su u svim domovima naroda, nacionalnim dakle institucijama, gdje god su mogli pokušali postaviti svoje Hrvate i Srbe. Predjedništvo kako smo naveli već su preuzeli. Kao i hrvatsku kvotu diplomacije.

U tijelima ministarstava u Sarajevu, također se ubacuju podobni Hrvati i Srbi, na trajna državna uposlenja.

Kavazović sve to zna.

I posve normalno izjavljuje što izjavljuje.

Alija bi bio ponosan.

“Uspjeli smo našu Zajednicu pozicionirati tako da je dobrodošla i na Istoku i na Zapadu, ali moram istaknuti da je nitko ne drži u džepu. Smatram da to tako treba raditi. Imamo urede u Strasburgu i Washingtonu, te smo uspjeli osujetiti jako negativne deklaracije koje su trebale biti usvojene na Europskom parlamentu protiv BiH. Mi trebamo tamo biti prisutni i moramo pričati našu priču tamo gdje i drugi pričaju svoje priče”, rekao je prvi čovjek Islamske zajednice u BiH.

A sad usporedimo ovu izjavu s djelovanjem katoličkog klera u BIH. Dok IZ pomaže politički bošnjački nacionalizam što čini naš kler, osim što piše autobiografije sam sebi i svađa se među sobom okrećući i Vatikan protiv nas?

Poručio je da se mora osuđivati svako zlo i kloniti se onoga od čega se nema nikakve koristi, citirajući ajet iz Kur’ana: “Ti sa svakim lijepo i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!” (Sura El-A`raf – Bedemi, 199.)

Zašto onda reis ne šljivi Kuran časni? Gdje piše u Kuranu da se tuđe otima? Da se zakone potpisane ne poštuje? Da se komšiji  nameće? Da se sa slabijim izruguje? I da se govore laži?

Na kraju je podsjetio da je funkcija reisu-l-uleme javno dobro Zajednice, a članovima biračkog tijela s područja Muftijstva goraždanskog je poručio da na izborima za reisu-l-ulemu učine onako kako po svojoj savjesti smatraju da je dobro učiniti, prenosi N1.

I mi im poručujemo. Izaberite Kavazovića. Sjajan je.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>