Published On: Uto, tra 4th, 2017

REIS HUSEIN EF. KAVAZOVIĆ Neka od nas niko ne očekuje da bezrezervno bilo koga podržavamo, pa ni SDA

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović rekao je da je svjestan da postoje mišljenja da je Islamska zajednica zaštitnik Stranke demokratske akcije (SDA), ali je istina da nitko nema bezrezervnu potporu Islamske zajednice, pa ni SDA.
– Surađivat sa svakim tko je na platformi očuvanja mira u Bosni i Hercegovini, države, njene suverenosti, ma tko god to bio. Pokazali smo to i kada su druge političke partije vršile vlast u Bosni i Hercegovini – rekao je Kavazović u intervjuu za Glas Amerike.

On je istakao da nigdje sa SDA, kao strankom, Islamska zajednica ne nastupa zajedno.

– Nigdje se ne pojavljujemo na konvencijama ili promocijama SDA. Ali, kada je u pitanju država, a mi smo građani ove države, imamo odgovornost prema državi, mi ćemo se uvijek pojaviti tamo gdje država djeluje, ako država traži da budemo dio toga. Neka od nas nitko ne očekuje da mi bezrezervno bilo koga podržavamo, pa ni stanku SDA – rekao je Kavazović.

On kaže da Islamska zajednica ima mnogo prigovara vlastima. Puno pitanja nije riješeno. Bilo je, kaže, obećanja od 90-ih, ali mnogi problemi nisu riješeni do danas.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN / md)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare