Referendumski ustanak u Hrvatskoj: Počelo prikupljanje potpisa za četiri nacionalna pitanja

Aktivisti širom Hrvatske izašli su jutros oko 8 sati na štandove i krenuli usprkos lošem vremenu prikupljati potpise za pokretanje 4 referenduma bitna za budućnost naše djece.

U 43 grada na 85 lokacija diljem Hrvatske danas je započelo prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o četiri pitanja – ponavljanju referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, zabrani prometovanja i prodaje genetički modificiranih organizama (GMO), poništenju prethodne privatizacije te zabrani rasprodaje prostora, resursa i imovine Republike Hrvatske.
Organizator prikupljanja potpisa je građanska incijativa “Referendumski ustanak”, a predsjednik Odbora birača građanske inicijative, Zoran Mihajlović na konferenciji za novinare pozvao je građane na što veći odaziv te dodao da je za održavanje referenduma potrebno oko 370 tisuća potpisa građana koji imaju biračko pravo. Prikupljanje potpisa trajat će dva tjedna, odnosno do 27. veljače.
Mihajlović je pozvao građane da se uključe u akciju kako bi prekinuli “samovolju političara i krivi put kojim Hrvatska ide, što se može napraviti jedino izravnim nalogom građana prema politici”.
 

Ustani uspavani narode! – Prvi dan referendumskog ustanka nije zaustavio snijeg a ni Zagrebački Holding

 
“Organizacijski odbor Referendumskog ustanka smatra da je potrebno ponoviti referendum oko ulaska Hrvatske u EU, s obzirom na to da je prekršen i Ustav i zakon kada je bio prvi referendum, ali i zbog promjena okolnosti u EU”, kazao je Mihajlović.
Smatra da su se građani nakon godine dana bolje informirali o Europskoj uniji te da je na prvom referendumu na njih vršen pritisak.
“Od trenutka kad je proveden referendum oko ulaska Hrvatske u EU – 21. prosinca 2012., nekoliko puta je mijenjan Lisabonski sporazum – i to je već pravna osnova da se ponovi referendum”, kazao je doktor Aleksandar Soltyšik, naglasivši da je referendum izostao 2003. kad je dana aplikacija za članstvo Hrvatske u EU te kad su započeti pregovori, a da je Ustav promijenjen 2010. u kontekstu da relativna, a ne apsolutna većina odluči o tome hoće li Hrvatska ući u EU.
Smatra da je EU po svim pokazateljima “luzer” u ovom trenutku, te da “zbog dekomponiranosti zemlje na svim razinama, Hrvati kao narod nemaju šanse da prežive u EU”.
Osvrnuvši se na pitanje GMO-a naglasio je da postoji potreba da ljudi kažu svoj izričiti “ne” GMO-u. “Prošle godine u ožujku premijer Zoran Milanović potpisao je uredbu kojom se dopušta rastezljiva količina GMO sastojaka u hrani”, rekao je Soltyšik i ocijenio kako je “izvjesno da se rade pritisci od kompanija koje proizvode GMO da se u Hrvatsku kroz zakon ugura mogućnost o sijanju GMO usjeva”.
Holding referendum
SRAMOTNA MANIPULACIJA ZAGREBAČKOG HOLDINGA S CILJEM ONEMOGUĆAVANJA REFERENDUMSKE REVOLUCIJE! – Klikni za prikaz vece slike
 

Premijer Milanović, u strahu od referenduma, gura zakon o GMO u hitnu proceduru.

 
Pa da ponovimo, potpisi se prikupljaju od 13. – 27.02.2013. za sljedeća referendumska pitanja:
Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljedećim pitanjima:

  1. JESTE LI ZA PONIŠTENJE PRETVORBE, PRIVATIZACIJE I DRUGIH PRIJENOSA NE-OSOBNOG VLASNIŠTVA OD 1990. DO DANAS?
  2. JESTE LI ZA ZABRANU RASPRODAJE IMOVINE, PROSTORA I PRIRODNIH RESURSA RH?
  3. JESTE LI ZA ZABRANU PROMETOVANJA, PROIZVODNJE I PRODAJE GMO-a U REPUBLICI HRVATSKOJ?
  4. JESTE LI ZA ILI PROTIV ČLANSTVA REPUBLIKE HRVATSKE U EUROPSKOJ UNIJI?

Uspjeh je zajamčen ako svi potpišu, zato se uključite i učinimo ovaj trenutak povijesnim!
 

Pogledajte necenzuriranu verziju RTL-ove emisije o Referendumskom ustanku

 
referendum.co
facebook.com
.

.

http://2012-transformacijasvijesti.com