Published On: Sri, svi 22nd, 2013

Reeker iskazao punu podršku Radončiću

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za europske i euroazijske poslove Philip Reeker posjetio je, sa čelnicima Ambasade SAD-a u Sarajevu, Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine.
U razgovoru s ministrom sigurnosti BiH i predsjednikom SBB-a BiH Fahrudinom Radončićem, koji je trajao duže od sat, govoreno je o sigurnosnim prilikama i političkoj situaciji. Posebno su potencirana pitanja vojne imovine i provedba presude Sejdić-Finci.
Gospodin Reeker iskazao je punu podršku Ministarstvu sigurnosti i ministru Radončiću zbog osjetnog napretka u radu Ministarstva. Potenciran je značaj ispunjavanja međunarodnih obveza BiH i jačanja sigurnosnog okruženja u njoj i drugdje, te poduzimanja restriktivnih mjera protiv režima Irana.
U pozitivnom kontekstu promatra se i jasno izražena angažiranost Ministarstva sigurnosti BiH i agencija za provođenje zakona u borbi protiv organiziranog kriminala, kakav je primjer uspješno lociranje i uhićenje Nasera Keljmendija.
Gospodin Reeker je istaknuo da je za Bosnu i Hercegovinu izuzetno važno da ne gubi vrijeme, naglasio je da je integracija naše države u Europsku uniju i NATO put koji nema alternativu i dodao da je to najlakši način da problemi u BiH budu riješeni.
Ministar Radončić se zahvalio na potpori SAD-a Bosni i Hercegovini i, u svojstvu predsjednika SBB-a, izrazio spremnost da ova stranka nastavi s konstruktivnim djelovanjem kroz institucije sustava te je najavio da će Parlamentu BiH u narednih nekoliko dana uputiti svoj ​​ili s drugim strankama usuglašen prijedlog za rješavanje pitanja vojne imovine.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare