Published On: Čet, velj 7th, 2013

Redžićev rođak sumnja da je profesor ubijen

Obitelj  akademika Sulejmana Redžića, koji je pronađen mrtav u kanjonu Miljacke 21. siječnja, traži od nadležnih organa da što prije rasvijetle ovaj slučaj. Kako nam je kazao Mehmed Redžić, njegov amidžić, misteriozna smrt profesora svaki dan poprima nove dimenzije i produbljuje sumnju.
– Mišljenja sam da je Sulejman ubijen. Za početak, sumnjivo je mjesto gdje je pronađeno njegovo beživotno tijelo. Prirodna smrt ga tu, sigurno, nije stigla – kaže Mehmed Redžić.
Vrijeme smrti akademika nije utvrđeno, jer je tijelo, navodno, dugo bilo u vodi. Također, nije provedena ni istraga, iako je Mehmed zatražio da policija pomno ispita slučaj misteriozne smrti njegovog rođaka.
– Javno sam zatražio da se obavi detaljna istraga, ali ne polažem mnogo nade da će se to zaista i desiti. Kod policije sam naišao na zid šutnje. Ne znam ko stoji iza svega toga, ali s obzirom na to da klanovi u ovoj zemlji vode glavnu riječ, sumnjam na ubistvo – kazao je Mehmed, dodajući da ne očekuje da će policija uraditi nešto više u vezi s ovim slučajem. 
Nema pomaka
Prema riječima patologa Hamze Žuje, toksikološki i patohistološki nalazi tkiva, koje je tokom obdukcije uzeto iz tijela akademika Redžića, nisu gotovi.
Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić kazala nam je da nema novih informacija o okolnostima Redžićeve smrti.
– U ponedjeljak očekujemo nalaze toksikoloških vještačenja i tek nakon što ih dobijemo
moći ćemo donijeti odluku o eventualnom nastavku istrage. Sve zavisi od toga kakvi budu nalazi – kazala je Tešić.
avaz.ba