Published On: Uto, ruj 5th, 2017

Red Bull Cliff Diving: sljedeća postaja – Mostar

Odbrojavanje do dolaska najboljih svjetskih skakača i skakačica u BiH može početi: proteklog vikenda natjecali su se u Teksasu, a za nepuna dva tjedna, 15. i 16. rujna, svoje nevjerojatne akrobatske skokove izvodit će sa Starog mosta u Mostaru.

U ponedjeljak u ranim jutarnjim satima po našem vremenu, na liticama Hell’s Gate, na jezeru Possum Kingdom u Teksasu, održano je četvrto natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017. godine. I ova, kao i prethodne tri postaje, donijela je dosta iznenađenja i preokreta.

Sjajnim skokom u finalnoj seriji do pobjede je došao Blake Aldridge (UK), a slijedili su ga Jonathan Paredes (Meksiko) na drugom i David Colturi (SAD) na trećem mjestu. Aldridge je ovom pobjedom izbio na čelo ukupnog poretka, njegov zemljak Gary Hunt je sada drugi, Paredes treći, dok je Orlando Duque (Kolumbija) s prvog pao na šesto mjesto.

Na četiri dosadašnja natjecatelja ove sezone pobjeđivala su četiri različita skakača, a trojica su se smjenjivala na čelu ukupnog poretka. Konkurencija nikada nije bila žešća, a stanje na ljestvici neizvjesnije, što obećava uzbudljivo natjecanje u Mostaru.

U natjecanju žena dominirala je aktualna prvakinja Rhiannan Iffland (Australija), ubilježivši treću pobjedu ove sezone. Drugo mjesto pripalo je Adriani Jimenez (Meksiko), a treće Heleni Merten (Australija). Identičan je redoslijed i u ukupnom poretku prvenstva žena, no Iffland je sada velikih 170 bodova ispred Jimenez, tako da bi dobrim rezultatom u Mostaru mogla zapečatiti titulu.

Red Bull Cliff Diving karavana 15 i 16. rujna po treći put stiže u grad na Neretvi, na pretposljednju postaju sezone, koja bi – s obzirom na stanje u poretku u obje konkurencije – mogla biti presudna u utrci za titule. Ono što se sa sigurnošću može očekivati je vrhunski sportski spektakl na Starom mostu.

http://www.bljesak.info/