Published On: Sri, kol 18th, 2021

RECIPROČNOST U DIPLOMATSKIM ODNOSIMA: RS da imenuje Visokog predstavnika za Njemačku?

Ukoliko bi RS poštivala diplomatske uzance, modernoga svijeta, morala bi imenovati Visokog predstavnika za Njemačku te mu dodijeliti bonske ovlasti.

Iako Ustav Njemačke ne dopušta da neki stranac u Njemačkoj ima bonske ovlasti i može smjenjivati političare , to nije neka smetnja, pa ni  BIH ustav ne dopušta da neki Njemac ima bonske ovlasti i smjenjuje političare pa evo, građanin Njemačke hoda po BIH i tvrdi da ima ovlasti smjenjivati kog želi.

Iako je za imenovanje Visokog predstavnika potrebna suglanost Vijeća sigurnosti, niti to nije problem, Visokog predstavnika iz RS-a koji bi imao bonske ovlasti u Njemačkoj ne mora podržati Vijeće sigurnosti, dovoljno je recimo da ga podrže samo Kina i Rusija.  Naime i u BIH hoda jedan tako građanin Njemačke kojeg nije podržalo Vijeće sigurnosti i tvrdi da ima ovlasti Boga.

Pa ako Njemačka prizna ovlasti visokog predstavnika iz RS-a , nema nikakvog razloga da Dodik odbija nadležnost visokog predstavnika iz njemačke.

Pa jelte.

Autor teksta se ujedno nudi da bude prvi Visoki predstavnik RS-a za Njemačku, s ovlaštenjem da smijeni Merkelovu i zabrani joj politički rad, ili recimo da promijeni pravila matematike u njemačkoj automobilskoj industriji kako bi ostale industrije automobila u svijetu postale konkurentnije.

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x