Published On: Pon, ruj 12th, 2016

REAKCIJE – HDZ: Ostvarili smo bolji rezultat nego cijela Domoljubna koalicija, SDP: Falit če nam 7 ruku

Odmah nakon objave, rezultate izlaznih anketa komentirali su u stožerima hrvatskih političkih stranaka, javlja Hrvatski Medijski Servis.
“Osvojili smo više glasova nego cijela Domoljubna koalicija, a SDP-ova koalicija je ostala na istome. U ovome trenutku možemo biti zadovoljni”, komentirao je rezultate izlaznih anketa Gordan Jandroković, prema kojima HDZ ima 57, a SDP 58 mandata.
“Očekivao sam tijesan rezultat, očekivao sam 60 mandata za Narodnu koaliciju. Živi zid je dobio nešto više protestnih glasova na račun Mosta, ostali su više manje nepromijenjeni. U ovom trenutku najbliži su nam IDS i manjine, to je oko 70. Očito je da će nam trebati još sedam ruku”, reakao je dužnosnik SDP-a Arsen Bauk dodajući da će o koalicijama odlučivati tijela stranke.
“Nećemo tražiti ništa ako ćemo ići s Mostom, samo kako bi imali stabilnu vlast”, rekao je Krešimir Beljak šef HSS-a iz izbornog stožera Narodne koalicije. Beljak je dodao kako neće imati ništa protiv ako se Vlada bude sastavljala bez njega.
Živi zid je najveće iznenađenje prijevremenih izbora u Hrvatskoj. Očekivali su kažu osam, a osvojili sedam mandata. Iako je Mostu prepolovljena podrška u odnosu na prošle izbore i u ovoj političkoj grupaciji su zadovoljni rezultatima, koji pokazuju izlazne ankete
Tehnička ministrica uprave RH Dubravka Jurlina Alibegović (MOST) izjavila je kako je zadovoljna rezultatima prvih izlaznih anketa, ali dodala da je neugodno iznenađena malim odazivom birača. Kaže kako je očekivala veću izlaznost, s obzirom da je riječ o izvanrednim parlamentarnim izborima, no da je isto tako svjesna da je građanima već dosta politike.
Podsjetimo, prve neslužbene i nepotpune izbore rezultate Državno izborno povjerenstvo RH objavit će u 22 sata, a potom u ponoć. Do ujutru će već biti prebrojani svi glasovi./HMS/