Published On: Čet, tra 15th, 2021

REAKCIJA ZETA NA PROZIVKE BIVŠEG PUNCA “Predmet: Tadija Delinac, očitovanje”

DRŽAVE IH NISU VOLJELE: I Tadiju Delinca, tetka pretučenog Slavena Blaževića, maltretirali su organi gonjenja. Ovaj put oni u Čapljini

 

Na gore prikazani tekst, dobili smo reakciju prozvane odvjetnika u tekstu, nekadašnjeg zeza Tadije Delinca, koju sukladno pozitivnim pravilima priopćavanja, u smislu zaštite od klevete, jesmo dužni objaviti.  Pročitajte tekst, može vam valjati. Poučan je u pravnom a i u nekim drugim smislovima.

Poštovani!

Preko dobrog prijatelja iz Zagreba sam saznao da me bivši punac proziva preko Vašeg portala za određene stvari, spominjući nekakvo zastrašivanje, nekakve veze, poznanstva u Centru za socijalni rad, MUP-u i sl.

Ja se ne osjećam prozvano ni u najmanju ruku, ali ipak kako bi Vaši čitatelji saznali pravu istinu o ovoj “našoj priči”, ukazujem Vam na sljedeće:

Dugi niz godina sam odgađao razvod braka i jako dugo sam se ustručavao obratiti Centru za socijalni rad, kao i MUP-u Čapljina u vezi ponašanja moje bivše supruge iz razloga što se bavim poslom kojim se bavim, jer se u mome poslu pruža pravna pomoć ljudima iz svih sfera svakodnevnog života, pa sam i samim pojavlljivanjem u tim institucijama i obraćajući se pismeno istima, na neki način nanosio štetu svome Uredu. Međutim, Tadija Delinac ovakvim “niskim ponašanjem” tj.obraćajući se portalima, želi medijski oblatiti mene kao osobu, za što će zasigurno biti utužen na nadležnom sudu. Dalje, u svome tekstu navodi da je sreo zapovjednika policije na stepenicama i da mu je isti rekao kako nema vremena da ga sasluša i da ima prešnijeg posla, što je i logično, jer svaki iole obrazovan čovjek zna da se tako ne obraća državnim organima, već u pismenoj formi. Isto to se i odnosi na Centar za socijalni rad. 

Napominjem da se ja u vezi nesvakidašnjeg ponašanja moje bivše supruge, Centru i MUP-u nikada nisam obraćao usmeno, već u pismenoj formi, a sve iz razloga što je upravo ona vršila obiteljsko nasilje dugi niz godina pa je tako u prisustvu djece meni psovala majku, nazivala me seljakom, nazivala me zlom osobom, da je moja majka nju i našu djecu trovala hranom koju bi joj slala, da više nikada neću vidjeti djecu, da će me zaklati dok spavam i sl., radi čega sam se i zaključavao u sobi u kojoj sam spavao. Dakle, upravo je ona vršila zlostavljanje dugi niz godina u odnosu na mene i djecu (posjedujem i 1 audio snimak), a ne ja prema njoj kako to neistinito navodi njen otac, ali to nisam prijavljivao sve dok nisam pokrenuo brakorazvodnu parnicu. Međutim, ni do danas po mojoj prijavi nije odlučeno. 

Bivša supruga mi je uskratila i viđanje djece u 4.mjesecu 2020.godine pozivajući se na pandemiju korona virusa i odvela je djecu u obiteljsku kuću kod svojih roditelja u Doljane, općina Čapljina, a sve u cilju kako ih ja ne bi mogao vidjeti jer nemam pristup kući koja je u njihovu vlasništvu, čime sam ja kao otac trpio psihičku bol zbog neviđanja djece u trajanju od gotovo mjesec dana, zbog čega sam bio primoran obratiti se nadležnim organima i nakon čega su isti usvojili moj zahtjev i istu upozorili na kršenje pravomoćne sudske odluke.

Nadalje, neistinito se navodi da ja imam u cilju da bivšu suprugu i djecu izbacim iz stana i ostavim bez krova nad glavom!?? Dapače, upravo sam ja u cilju izbjegavanja sukoba sa bivšom suprugom (koja ne bira riječi pred djecom i često ima nekontrolirane izljeve bijesa), kao i najboljeg interesa djece, iznajmio drugi stan, iako plaćam veliku ratu kredita za stan u kojem borave ona i djeca. Stan u kojem oni borave je moje vlasništvo 1/1, a što se može provjeriti čak i online u Zemljišno-knjižnom uredu Čapljina.

Ovakvim neistinim navodima se želi dovesti u zabludu i čitatelje i medije, kada se zna da isti ni u kom slučaju ne bi ostali “bez krova nad glavom”, jer njezini roditelji žive sami u velikoj obiteljskoj kući na 2 kata u Doljanima, gdje isti borave na gornjem katu, dok donji kat kuće ima cca 120 m2 i opremljen je u cijelosti i posjeduje 2 kupatila, 2 sobe, te veliki dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom. Također, Tadijina supruga je dobila na korištenje tijekom cijele godine sestrin stan u centru Grada Čapljine koji je također u potpunosti namješten i ima cca 55 m2 za koji ona sebi “na crno” privređuje 250,00 KM-300,00 KM mjesečno iznajmljujući ga drugima. Inače, sestra joj živi u Australiji, a kada dođe na boravak ovamo, boravi u većem stanu u Metkoviću (RH). Razvidno je da isti pokušava dovesti čitatelje i medije u zabludu.

Isto tako, Tadija navodi u više navrata da je njegova kćerka nezaposlena, te da je netko zatočio u stan, izolirao od vanjskog svijeta i sl., ne navodeći da je ista bila uposlena u osiguravateljskoj kući, ali da je napustila posao iz samo njoj poznatih razloga. Nadalje, ne navodi da je ista za vrijeme trajanja braka (13 godina) često izlazila sa svojim prijateljicama na razne koncerte u Sarajevo, Split, Mostar itd., gdje bi i često noćila radi daljine puta (posjedujem fotografije sa izlazaka), dok bi ja čuvao djecu i izostajao sa posla. I tijekom pokrenutog postupka brakorazvodne parnice pronašao sam joj posao, ali ona bi samo odbrusila, šta ćeš ti meni tražiti posao! Nakon napuštanja posla, ista je nastavila izlaziti sa prijateljicama, počela je do kasnih sati ispijati vino na balkonu i pušeći cigarete, počela je zanemarivati kuću, nije prala prljavu robu, čistu nije peglala, nije redovito kuhala ručak pa bi često zatekao djecu kako jedu nezdravu hranu (paštete, salame i sl.), pisala je poruke bivšem dečku da se potajno nađu, nije volila prisustvo mojih roditelja niti prijatelja u stanu i sl. Međutim, Tadija na koncu i nije kriv za neznanje, jer sam na sve načine pokušavao sačuvati brak koji odavno ne funkcionira, ali ipak nije išlo. 

Razvod braka je počeo biti razlog da se sada meni kao legalisti, kao humanisti (besplatno odradim mnoge pravne poslove ljudima koji si to ne mogu priuštiti), na sve moguće načine nanosi šteta, međutim, isti to nepromišljeno rade jer nanošenjem štete meni, nanose i štetu svojim unucima, mojoj djeci. Ovo kažem iz razloga jer ja uredno plaćam alimentaciju za uzdržavanje djece, dio režija, plaćam ratu kredita za stan u kojem oni stanuju i kupujem djeci ostale potrepštine (odjeću, obuću, hranu i sl.).

Nadalje, isti navodi da su njegovu kćerku nazvali manipulatoricom, što smatram ispravnim, jer se ona tako doista i ponaša. Pored ostalog, svaki put kada se djeca vrate u stan od mene u njihovim mobilnim uređajima u njihovom imeniku ona mijenja “tajo” u moje vlastito ime. Zaista neviđeno i žalosno!

Tadija kao nekakav vrhunac navodi dan kada je policija po mome pozivu njih ispratila iz stana!?? Smatram, da su policijski službenici po mojoj prijavi postupili ispravno (dobili su na uvid Z-K izvadak o mome vlasništvu)  i iste uputili da se udalje iz stana, na što je isti rekao da neće napustiti stan, pa ga je nakon toga policijski službenik ponovno zamolio da napusti stan ili će zvati pojačanje, dok isti neistinito navodi da sam navodno ja zvao pojačanje. Oni su i nakon mojih barem 10-ak usmenih upozorenja dolazili stalno u stan kako bi se mene provociralo navodeći navodno razloge da su došli vidjeti djecu iako u njih odlaze svako par dana, a i viđaju ih u parku pred zgradom. Policijski službenici su napravili sljužbenu zabilješku i predmet poslali na sud, međutim, ni do danas nije riješavan taj slučaj. Pored ostalog neistinito navodi da navodno tada nisu mogli izaći iz stana jer sam ja sačekao policijske službenike na ulazu u zgradu i pred njima izvadio ključ iz džepa i otključao stan. Na koncu neistinito navodi i da su djeca sve to slušala i da su se preplašili, jer sam ih ja odveo u sobu udaljenu 10-ak metara od ulaznih vrata u stan i upalio im crtani i rekao da ne izlaze iz sobe dok ja ne dođem po njih, što sam i učinio nakon odlaska policajaca i njenih roditelja.

Tadija ni tu ne staje, već karikira kada navodi nekakvu prijetnju sa dječjeg mobitela koju neću niti komentirati, jer da je ista upućena kao neka prijetnja, zasigurno bi bila i procesuirana, a nije!

Dotični gospodin nastavlja vrijeđati i moga oca, čovjeka bez mrlje u karijeri od preko 40 godina radnog staža, pa ga zaista bespotrebno proziva za njegovu karijeru i uspjeh. Općepoznato je da su ljubomora i zavist jedan od najvećih grijeha današnjice, pa isti očito meni i ocu može sve oprostiti, samo uspjeh ne može.

Međutim, čitateljima nije ni poznato da se ovdje radi o relativno starijoj osobi (1951.godište), te da traži neki znak pažnje jer mu je očito dosadno u životu, pa vrijeme provodi u fotelji i surfajući po internetu. Inače, isti je i umirovljenik, a jedno vrijeme je i primao invalidsku mirovinu (vjerojatno PTSP i sl. jer fizičkih povreda nema), pa onda ni začuđuje ovako neistinit tekst poslan samo i isključivo u cilju da se nekome ciljano nanese šteta, te tako na zaista subjektivan način proziva Centar, MUP, mene i moga oca bez ikakvog uporišta u Zakonu i bez ikakvih dokaza, a sve iskoristivši priliku kao tetak pretučenog dečka Slavena u Mostaru.

Predlažem redakciji ovoga portala da ne objavljuje bilo kakva daljnja pismena od strane Tadije Delinac i njegove obitelji, jer će se epilog ove priče zasigurno nastaviti na sudu o kojem ishodu ćete biti obaviješteni.

S osobitim poštovanjem!

Odvjetnik